Mircea Dridea – premiat de Clubul Român al Jurnaliștilor pentru întreaga activitate
Dragos Trestioreanu -
Sâmbătă seara, fosta mare glorie a Petrolului, Mircea Dridea (foto, în stânga, alături de jurnalistul de la postul de televiziune Dolcesport, Andrei Nourescu; www.republikanews.ro), a fost invitată la Ambasad’Or Events, din Otopeni, pentru a participa la Gala Fotbalului Românesc și a primi astfel un premiu pentru întreaga activitate – constând într-o cupă și o diplomă -, din partea Clubului Român al Jurnaliștilor. La festivitate, care a fost înregistrată de către postul de televiziune B1 și va fi transmisă în ziua de 23 decembrie, seniorul fotbalului ploieștean a fost însoțit de Ionuț Pană (foto, în dreapta), ofițerul de presă al ACS Petrolul ’52 Ploiești, echipă a cărei președinte de onoare este fostul mare golgheter de altădată.
Premiile – au fost pe mai multe categorii – sunt acordate în urma propunerilor membrilor CRJ, care are și o filială de profil, Clubul Sportiv al Jurnaliștilor, și sunt supuse apoi la votul acestora. Propunerea cu privire la premierea lui Mircea Dridea a fost făcută de ziaristul ploieștean Mihai Toma, șeful departamentului sport al cotidianului Libertatea. Votul a fost favorabil ex-internaționalului român, a cărui carieră de jucător s-a legat exclusiv de Petrolul Ploiești. Club la care a mai activat și ca antrenor, și ca președinte executiv. Ca tehnician a pregătit și alte echipe din România, dar și din străinătate.
A punctat în poarta celebrei FC Liverpool, în 1966, și a înscris golul victoriei României în dauna Franței, în deplasare, în anul următor, după ce debutase fulminant între tricolori, bifând un hat-trick în poarta Poloniei, la Varșovia, la succesul cu 3-2 din data de 30 august 1959. A fost și observator în primul eșalon, dar și, ani buni, vicepreședintele Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal, precum și președinte al Asociației Județene de Fotbal. Este considerat drept cel mai reprezentativ dintre toți foștii echipieri ai marelui Petrolul, câștigând titluri naționale și o Cupă a României. A fost, totodată, pe teren și la mult lăudatul succes al României, pe fostul „23 August”, în dauna Portugaliei celebrului regretat Eusebio, fiind coechipier atunci cu alți doi regretați, foștii petroliști Mihai Ionescu și Alexandru Badea.
Un premiu absolut meritat pentru Mircea Dridea, venit cam târziu, e drept, dar asta a fost soarta multor fotbaliști de valoare care au combătut pentru echipe din provincie. La aceeași festivitate a mai fost premiat, drept cel mai bun fotbalist străin din Liga 1, portughezul Filipe Teixeira, un alt fost component al Petrolului, de dată cu mult mai recentă.