Mircea Rednic a ratat un contract la Standard Liege şi alege acum Petrolul

Redactia -

Potrivit siteurilor celor două cotidiene centrale de spoirt, www.prosport.ro şi www.gsp.ro, tratativele dintre clubul belgian de prima ligă, Standard Liege, şi antrenorul român Mircea Rednic (foto; www.ofsaid.ro) au eşuat, compatriotul nostru rămânând cu satisfacţia platonică de a fi fost aproape în fruntea unei liste cu mai multe nume. Drept urmare, Rednic l-a anunţat pe Florian Walter, viitorul acţionar al SC FC Petrolul, din toamna acestui an, că va veni marţi, 29 mai 2012, în România, şi va semna un angajament pe doi ani cu echipa găzarilor. „Puriul” a declarat, pentru „ProSport”, că „sunt în Belgia, unde s-a discutat venirea mea la Standard, însă am ieşit pe locul doi din şase. Oricum, e bine că am fost aproape şi că se vorbeşte de mine la superlativ. Aici locuiesc şi am o imagine foarte bună. În seara asta vin în ţară şi mă voi întâlni cu domnul Walter, pentru a prelua Petrolul. Este o diferenţă mare-mare între Copos şi Walter, un om ambiţios care vrea să facă performanţă. Jucătorii, în mare, au rămas la echipă, există o atmosferă plăcută şi un stadion pe măsură. Mă bucur că voi antrena acolo”. La fel au stat lucrurile şi în primăvara acestui an – tot stadion frumos, tot atmosferă senzaţională, ba, chiar, şi lotul mai mare -, numai că domnia sa nu a mai ajuns la Petrolul, alegând-o pe Astra şi motivând în prezent că din cauza lui Dinu Gheorghe, alias Vamă, care nu i-ar mai răspunde la telefon!

Dacă va şi bate palma cu Walter, atunci există şanse mari ca miercuri, 30 mai, fostul tehnician al lui Rapid, Dinamo, Universitatea Craiova şi FC Vaslui să fie prezentat oficial, într-o conferinţă de presă. De subliniat că siteul clubului „lupilor” nu a postat încă nimic despre iminenta sosire a lui Rednic, aşteptându-se finalizarea discuţiilor şi, bineînţeles, semnarea contractului.

De ultimă oră, Mircea Rednic a venit cu declaraţii noi, prin care spune că este noul antrenor al Petrolului şi că s-a întors deja din Belgia, urmând ca miercuri să parafeze înţelegerea cu găzarii. Rednic a precizat, la postul de televiziune DigiSport, că „încă n-am semnat, mâine dimineaţă o s-o fac. Eu spun că Petrolul are un lot bun. Domnul Walter este dispus să mai aducă jucători, trebuind să am concurenţă pe orice post. La Astra mi s-a cerut să salvez echipa de la retrogradare şi să fac o evaluare a lotului, însă n-am dat nici până acum de domnul Dinu Gheorghe! Oricum, mă bucur că am ajuns la Petrolul, un club care a avut performanţe. Obiectivul pentru primul an este clasarea în primele cinci echipe ale campionatului şi câştigarea Cupei României. Nu cred că o să am probleme cu fanii Petrolului fiindcă am antrenat la Astra. La Petrolul se poate face performanţă, există toate condiţiile. Stadion extraordinar, atmosferă senzaţională. Am înţeles că vor rămâne cei mai buni jucători din sezonul trecut. Deci şi Hamza, cu care am şi vorbit”. Că au rămas cei mai buni fotbalişti la Petrolul are dreptate Rednic,  numele lui Mihai Roman II şi Alexandru Buhuşi fiind cea mai bună dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale!