Mircea Rednic a refuzat Petrolul

Redactia -

După ce luni seară, 26 martie 2012, pe www.fcpetrolul.ro, s-anunţat că tratativele pentru desemnarea unui nou antrenor principal la echipa „lupilor” sunt aproape de finalizare, astăzi, pe www.libertatea.ro, a fost avansat şi numele acestuia: Mircea Rednic (foto; www.adevarul.ro), ultima oară în prima ligă din Azerbaidjan, la Hazar Lankaran, acolo unde crease o „colonie” românească şi câştigase cupa acestei ţări. Cel poreclit „Puriul” sau „Strâmbul” ar fi astfel la un pas, potrivit siteului cotidianului central, de a-şi pune apostila pe un contract întins până la finele ediţiei 2011-2012 a campionatului Ligii I de fotbal, cu opţiune de prelungire pe încă doi ani, în caz că-şi va atinge obiectivul – salvarea de la retrogradare. Tot spre Rednic înclină şi www.gsp.ro, care notează că, în noaptea de luni spre marţi, acţionarii actuali ai SC FC Petrolul, împreună cu primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, au  făcut o şedinţă, pentru a căuta cea mai bună formulă de înlocuire a lui Vivi Răchită, din funcţia de tehnician. S-a lucrat pe o listă care conţinea patru nume. Cel dintâi, Viorel Hizo, întrunind, se spune, sufragiile tuturor, a refuzat pe loc, din cauza unor probleme personale urgente, ce nu puteau fi amânate. Apoi, s-a trecut la Mircea Rednic, următorii fiind Ioan Andone şi… Maurizio Trombetta. Rednic şi prietenul său, Andone, sunt liberi de contract în acest moment, dar italianul, fost la CFR Cluj şi FCM Târgu Mureş, a semnat de curând un angajament de antrenor secund al lui Francisco Guidolin, la Udinese, echipa lui Gabriel Torje, fiind greu de crezut că ar fi acceptat să mai revină în România. Siteul www.gsp.ro susţine că Rednic are cele mai mari şanse de a deveni noul şef al staffului tehnic de la Petrolul. De altfel, se anunţă şi iminenţa semnării un contract cu „lupii”, care ar putea fi parafat chiar azi.

În schimb, www.fotbaltop.ro dă ca semnat deja contractul dintre SC FC Petrolul Ploieşti şi Mircea Rednic, urmând ca acesta din urmă să conducă primul antrenament de după partida de la Piatra Neamţ, contra Ceahlăului (scor: 1-2). Acelaşi site mai scrie însă de o clauză de prelungire, în situaţia în care se va scăpa de la retrogradare, de numai un singur an, nu de doi. Ştirile sunt deci şi contradictorii, punctul de vedere oficial al clubului urmând a fi aflat abia după postarea acestuia pe www.fcpetrolul.ro, ceea ce nu s-a întâmplat până la această oră.

În altă ordine de idei, posibilul viitor antrenor principal al „galben-albaştrilor” a fost prezent, împreună cu fostul său colaborator de la Dinamo, Mihai Teja, la partida dintre SC FC Petrolul şi Universitatea Cluj, din etapa a XXi-a, dar atunci se vorbea despre Mircea Rednic ca posibil succesor al lui Ionuţ Badea, la „U” Cluj, sau chiar al lui Liviu Ciobotariu, la Dinamo. Reamintim că, după confruntarea pierduta acasă, în faţa Concordiei Chiajna, cu 4-3, Vivi Răchită şi directorul general executiv Alexandru Crângu şi-au depus demisia din funcţii, însă cel dintâi a specificat ulterior că va continua să activeze până când va fi numită o nouă conducere tehnică. Noul eşec din Moldova a grăbit instalarea noului tehnician, a căruia oficializare se aşteaptă din moment în moment.

UPDATE. Mircea Rednic nu mai vine la Petrolul! Contactat de www.gsp.ro, Rednic a recunoscut că a purtat negocieri cu ploieştenii, dar a fost nevoit să refuze oferta de a prelua echipa, el mai având şi alte propuneri din Liga I şi chiar de la formaţii din Asia. Acum, atenţia petroliştilor se va îndrepta spre Ioan Andone sau Maurizio Trombetta.