Mircea Rednic dă, din nou, din casă și-și face praf un jucător!

Dragos Trestioreanu -

Mircea Rednic dă, din nou, din casă și-și face praf un jucător!

Foarte supărat că echipa pe care o pregătește din iarnă nu reușește să mai câștige, de la victoria obținută în dauna FC Steaua SA, pe „Arena Națională”, antrenorul principal al Petrolului, Mircea Rednic (foto; www.looktv.ro) se prezintă tot mai indispus pe banca tehnică, prim-planurile televiziunilor ce dețin drepturile de transmisie exclusive ale meciurilor din Liga I surprinzând grimasele non-stop ale tehnicianului, așa cum s-a întâmplat și pe parcursul întregului meci de la Galați, cu Oțelul. La final, deranjat că „lupii” nu au reușit să mențină avantajul luat în minutul 27, odată cu reușita de generic a lui Rok Kronaveter, Rednic a „explodat” în fața microfoanelor reporterilor de la „Look TV”, „DigiSport” și „DolceSport”. I-a criticat dur pe jucătorii săi, iar pe unul dintre ei l-a demascat, fără să-l și numească, deși a fost foarte ușor de ghicit despre cine era vorba, că ar fi… un fricos!

Iată ce a declarat principalul responsabil tehnic al Petrolului: “Am făcut multe greșeli, pasă cu călcâiul, am pierdut mingea. A urmat, apoi, un joc pe contre, am avut și noi ocazii, dar trebuie să fim mulțumiți, până la urmă. E rușinos acest lucru, când vezi o echipă retrogradată, ca Oțelul, cu câtă ambiție, cu câtă ardoare joacă. Când nu-și primesc salariile, ai noștri se plâng în stânga și în dreapta. Atunci când se dau salariile, sunt concentrați. Da, salariile sunt la zi. Repet, când primesc banii sunt foarte concentrați domnii jucători! Dar când e să joace, ioc! E lipsă de bun simț față de club și de toată lumea! Acesta-i lotul, aceștia sunt jucătorii și trebuie să scot tot ce pot de la ei. Încercăm să terminăm pe locul trei cu ce avem. Dacă te gândești la viitorul antrenor, vă spun eu că pleacă jumătate din echipă! Păi, unul s-a accidentat acum la încălzire, altul, pe care l-am băgat în repriza a doua și căruia i-am zis să stea la prima bară la cornerele gazdelor, mi-a zis că el nu stă acolo, că îi e frică să nu pice stâlpul pe el! E incredibil! Îmi pare rău că sunt aici jucători profesioniști, care își văd de treabă, dar sunt și câțiva care se gândesc în altă parte. Se gândesc numai la ei, ci nu și la club. Clubul trebuie să termine pe trei, ținând cont de banii de la televiziuni. E un club în insolvență, e nevoie de banii aceștia! Suporterii sunt foarte corecți și i-au taxat exact cum trebuie. Nu-i posibil ca unii să alerge și alții să mimeze!”. Cel vizat este Gevaro Nepomuceno, trimis la reluare pe teren, în locul lui Victor Astafei, și având drept sarcină (și) exact ceea ce a declarat mai sus antrenorul lui. Siteul www.sportnews.ro nota că Nepomuceno făcuse scandal că nu-și primise banii, dar nu-și verificase și cardul!

Ascultând astfel de declarații, apare instantaneu gândul cum de o astfel de echipă, cu așa jucători, după cum îi caracterizează tehnicianul lor, poate fi clasată, de atâta timp, pe locul 3 în ierarhia Ligii I! Ar putea ei astfel sa fie motivați pentru ultimele patru etape?!? Sau o fi vorba despre o sugestie clară în direcția plecării lor, cât mai mulți, la vară? Chiar și dintre cei care se mai află sub contract, adică!