Mircea Rednic este echilibrat în declaraţiile de la sfârşitul turneului din străinătate al Petrolului

Redactia -

Petrolul a încheiat fără înfrângere stagiul de pregătire şi jocuri din Austria şi Germania, bifând trei victorii şi două rezultate de egalitate, în urma unor teste cu echipe din primele ligi ale Ciprului, Rusiei şi Cehiei, din divizia amatoare a Austriei şi din 2.Bundesliga. S-au marcat 12 goluri şi s-au primit şase, putându-se aprecia astfel că mijlocul şi atacul sunt la o cotă bună, probleme dând însă defenisva, prea uşor depăşită, adesea, şi salvată doar de intervenţiile portarilor din lot, folosiţi pe rând.

La finele turneului, antrenorul principal Mircea Rednic (foto; www.ofsaid.ro) a declarat, pentru www.prosport.ro, că „în opinia mea, concluziile sunt bune, mai ales că nu am avut accidentaţi. Organizarea jocului a lăsat de dorit, dar mă bucur că i-am văzut pe toţi jucătorii la lucru. Nu putem spune că suntem pregătiţi, dar după ce ne vor veni întăririle voi putea spune şi aşa ceva. Duminică îi prezentăm pe cei noi. Mai am nevoie de un fundaş, în continuare. De Dorin Goian nu discut, e un fotbalist bun, dar are alte oferte. Mă bucură forma lui Gicu Grozav, mă bucur şi că a început şi Hamza Younes să înscrie. Aş vrea să marcheze şi alţii, ci nu doar ei. Am un lot format din două echipe şi prefer acest lucru, decât să fi venit din mai multe părţi. Cred că, la ce efectiv avem, la condiţii şi la suporterii care ne susţin, cupele europene sunt un obiectiv realizabil. Ne batem noi cu noi înşine”! Aşa şi este.

Tehnicianul a fost mai tranşant în privinţa ex-stelistului într-o altă declarţie, dată pe www.gsp.ro: “Dorin Goian este un fotbalist excepţional, pe care mi-l doresc la echipă. Ştiu că s-a făcut o ofertă oficială, dar şi că băiatul mai are şi alte propuneri. În acest moment, totul depinde de el“. Adevărul o fi undeva la mijloc, însă. Şi pe siteul „Gazetei sporturilor”, Rednic a repetat că e mai uşor de asamblat un lot format, de fapt, din două echipe, „U” Cluj şi Petrolul: “Oricum veneau mulţi jucători aici, nu? Aşa că, decât să vină 10-12 jucători de prin diverse părţi, a venit un grup unit, care se ştia, de la Universitatea Cluj. Îmi rămâne doar să omogenizez grupul acesta cu jucătorii vechi“. Acest aspect pare a fi destul de aproape de rezolvare, aşa după cum s-a observat în ultimele meciuri din Austria şi Germania.