Mircea Rednic este totuşi mulţumit de cum joacă băieţii lui

Redactia -

Chiar dacă, nici în primul meci-test din Austria, cu amatorii de la SV Seekirchen, şi nici în repriza secundă a celui de-al doilea, contra ciprioţilor de la Anorthosis Famagusta, nu prea au convins, antrenorul Petrolului, Mircea Rednic (foto; www.fcpetrolul.ro) se arată totuşi mulţumit de jucătorii lui, în declaraţiile oferite siteului clubului, unele puţin diferite faţă de cele date, imediat după meci, postului de televiziune Dolcesport. Astfel, a doua zi după partida cu trupa antrenată de Roni Levi, Rednic a spus: “A fost mult mai bine decât în primul joc, cu austriecii, în condiţiile unui adversar de alt nivel, Anorthosis Famagusta. Băieţii s-au mişcat bine, iar lucrurile pe care le facem la antrenament se văd şi la joc. În prima repriză, am avut ocazii mai clare decât adversarii şi puteam să înscriem, dar au existat şi ceva greşeli, mai ales la mijlocul terenului, acolo unde pierdem mingea cu uşurinţă”. Dar tehnicianul nu-şi pierde capul, fiind mai degrabă optimist, el observând un progres în exprimare: “Este perioada în care avem câte două antrenamente pe zi, se adună oboseala, dar sunt mulţumit de felul în care s-au comportat jucătorii. Echipa creşte şi se vede o îmbunătăţire în joc, în atitudine”. Creştere a fost fără îndoială, dar numai în primul mitan!

Pentru a lămuri situaţia lui Gheorghe Grozav, ţinut pe bancă, în echipamentul de prezentare, la partida cu actuala grupare a lui Dan Alexa şi Juliano Spadacio, Mircea Rednic a explicat că internaţionalul de seniori “are o lovitură la genunchi şi nu am vrut să risc, de aceea nefiind folosit în acest meci, contra ciprioţilor. Pentru noi, important este să ieşim cu jucătorii sănătoşi din acest cantonament”. Şi asta-i adevărat!

Pentru „Dolcesport”, în interviul oferit după testul cu Anorthosis, antrenorul „lupilor” a fost ceva mai tranşant: „N-au mai fost greşeli în apărare, dar am ratat multe ocazii, mai ales în prima repriză. Nu sunt încă mulţumit, pe zona centrală se mai fac greşeli. Mă bucur că ajungem în faţa porţii, că avem ocazii, dar îşi spun cuvântul şi oboseala, şi concentrarea. Aş mai avea nevoie de un atacant, oricum mai vin doi jucători”. Să fie unul dintre ei… Dorin Goian, internaţionalul având probleme la Glasgow Rangers, club scoţian aflat în mari dificultăţii de ordin financiar? Goian este curtat acum şi de Concordia Chiajna, noul antrenor al ilfovenilor, ex-stelistul Ilie Stan, dorind să refacă tandemul de la gruparea „roş-albaştrilorr” şi de la echipa naţională, cu Sorin Ghionea, cel care a fost deja achiziţionat. Lui Dorin Goian, o întoarcere în ţară la o echipă cu pretenţii, cum este acum Petrolul, i-ar garanta, aproape, prezenţa şi în continuare printre „tricolori”, decât evoluţiile din liga a doua scoţiană, în care ar trebui să combată cu Rangers.