Post jucat pe terenul campioanei en-titre

Redactia -

Post jucat pe terenul campioanei en-titre

În cadrul etapei a VII-a a campionatului Ligii I, Petrolul are parte de un nou meci dificil, după cele cu Rapidul şi Dinamo, din care a scos doar un singur punct. A venit la rând, deci, deplasarea în fief-ul echipei proaspăt calificate în grupele Ligii Campionilor, CFR Cluj, pe care petroliştii nu au reuşit s-o învingă de la revenirea lor, de acum un an, în primul eşalon, ambele întâlniri terminându-se nedecis în ediţia 2011-2012. După patru jocuri câştigate în turul II preliminar şi play-off, în dauna campioanelor Cehiei şi a Elveţiei, Slovan Liberec, respectiv FC Basel, trupa lui Ioan Andone se află pe cai mari, lotul bogat, atât numeric, cât şi valoric, oferindu-i şansa antrenorului de a prezenta, oricând, câte un prim „11” aproape diferit, de la un meci la altul. Asta chiar şi în condiţiile în care vedetele Ciprian Deac, Ronny da Silva, Adam Vass şi Bakary Sare vor rămâne pe tuşă un timp îndelungat, din cauza unor acciodentări serioase, suferite în primele etape ori, cazul celui din urmă, în returul cu formaţia din Ţara cantoanelor.

Pentru fostul coechipier al lui Andone, de la Corvinul şi Dinamo, Mircea Rednic, partida de pe arena din „Gruia” are o conotaţie specială, nefiind vorba numai despre un duel cu un vechi prieten, ci şi – se spune – un meci în care îşi va juca postul, zvonurile dându-l tot mai mult pe un fost internaţional, având cele mai multe selecţii „all time”, Dorinel Munteanu, ca şi instalat la Petrolul, dacă nu se va câştiga disputa de la Cluj. Se estimează astfel că Rednic va face unele modificări în echipa pe care o va alinia din minutul 1 în „Gruia”, mai nou-venitul Geraldo Alves urmând a debuta în galben şi albastru chiar din postura de titular, rămânând de văzut cine va sări astfel din schemă: George Galamaz sau Manasse Ruben Enza-Yamissi? Apoi, între buturi, tehnicianul va alege între Vasili Hamutovski şi Valincius Povilas, Mircea Bornescu rămânând în afara lotului de 18 jucători, ca urmare a prestaţiei sale precare din meciul precedent, cu Dinamo, de la Bucureşti. În rest, cam aceleaşi soluţii, cu speranţa însă că se va observa o altă atitudine pe planul abordării jocului.

Deşi are în efectiv, în prezent, câţiva internaţionali, care se vor prezenta, de săptămâna viitoare, la echipele lor, pentru diverse meciuri oficiale sau amicale – Gheorghe Grozav, la cea de seniori a României, Ionuţ Neag, la „U 18”, Jean Sony Alcenat, la prima reprezentativă a statului Haiti, iar Enza-Yamissi, la cea a Republicii Centrafricană -, Petrolul nu arată încă a echipă mare, capabilă să se bată cu granzii campionatului pentru un loc din intervalul 1-4 al ierarhiei Ligii I!

Ora de debut a jocului de la Cluj este una neconvenţională, 20.50, tocmai pentru a-i permite postului de televiziune „DigiSport” a prelua în direct, astăzi, nu mai puţin de patru partide, „maratonul” urmând a debuta la 17.00, cu aceea a Astrei, şi a se termina după meizul nopţii, odată cu ultimul fluier al întâlnirii de pe stadionul „Farul”, dintre Viitorul Constanţa şi FC Vaslui!

Ca o ultimă noutate din lotul „galben-albaştrilor”, pe „Ilie Oană” s-a antrenat deja, înainte de plecarea la Cluj, un fotbalist de 21 de ani din Argentina, de 1,75 metri, aparţinând de Club Atletico Huracan, retrogradată în eşalonul secund. Este vorba despre mijlocaşul stângaci Luciano Federico Nieto (foto: www.fcpetrolul.ro), zis şi Chichon. Sud-americanul va fi împrumutat până în vara viitoare de Petrolul, cu opţiune ulterioară de cumpărare pe doi ani, însă în coproprietate cu Club Atletico Huracan, pentru aceeaşi perioadă de timp.