Mircea Rednic, mai „lup” decât… toții „lupii”!

Redactia -

Mircea Rednic, mai „lup” decât… toții „lupii”!

La conferința de presă de joi, 19 februarie, ce a precedat nu numai ultimul antrenament de dinaintea debutului în returul ediției 2014-2015, ci a prefațat și meciul de vineri, de la ora 20.30, de pe arena Ilie Oană, cu FC Brașov, preluat în direct atât de „Look TV”, cât și de „DigiSport 1”, antrenorul princpal al „galben-albaștrilor”, Mircea Rednic (foto; www.fcpetrolul.ro), mereu un interlocutor amabil și cu un discurs elegant pentru jurnaliști, ni s-a dezvăluit – metaforic vorbind – a fi mai „lup” decât… toții „lupii”! Tehnicianul s-a arătat astfel foarte încrezător în jucătorii săi, fericit chiar că întreg lotul întors din Antalya va rămâne la dispoziția lui în partea a doua a întrecerilor din Liga I, dar și mulțumit de achizițiile făcute până în prezent și având speranțe mari în privința celor care vor urma în scurt timp. Rednic și-a făcut bine temele pentru startul de vineri, urmărind două partide-test susținute, tot în Turcia, de viitoarea adversară a găzarilor, la care a fost prezent și secundul Valentin Sinescu. „Este o echipă cu un antrenor nou, croat, cu mai mulți fotbaliști compatrioți ai acestuia, se axeaza pe aglomerarea jocului în propria jumătate, în speranța de a taxa greșeala oponenților, în urma unor contraatacuri” – așa i-a descris „Puriul” pe ardeleni, declarând însă și că este convins că nu li se va oferi oponenților șansa de a-și pune în aplicarea tactica. Asta chiar dacă, din efectivul ploieștenilor, vor absenta Toto Tamuz, în recuperare după intervenția chirurgicală la mensicul extern, consemnată la clinica Acibadem, dar prezent la stadion la ora ședinței de pregătire a coechipierilor săi, Kristian Ipșa – plecat de la Lara în Croația, acolo unde a putut face un tratament eficient pentru a rezolva mai repede problemele ivite în urma unei întinderi la gambă, și Mourad Satli, suspendat o etapă, ulterior cartonașului roși primit în ultima rundă a turului, la duelul de acasă cu formația Concordia Chiajna.

Mircea Rednic a oprit în cantonamentul de la hotelul Best un lot de 20 de jucători, Marian Dean Beța și Roberto Alecsandru fiind reținuți și ei de siguranță. Văzut ca unul dintre posibilii titulari din jocul cu Brașovul, Ciprian Vasilache era în așteptarea certificatului internațional de transfer, din Coreea de Sud, iar Alexandru Coman a semnat un contract până la finele acestui sezon, cu opțiune pentru încă unul. O altă nouă achiziție, croatul Ivan Șimurina, despre care se spune că va rămâne la Petrolul până la vară, cu posibilitatea de prelungire a angajamentului pentru încă doi ani, transfer neconfirmat oficial, deocamdată, pe siteul clubului, nu a primit cartea verde, dar – și dacă o avea – nu ar fi fost oprit în lot, după cum a recunoscut șeful staff-ului tehnic. Despre Marian Marin s-a spus că va deveni jucător liber de contract, după despărțirea de AFC Fortuna Poiana Câmpina, și va semna apoi cu Petrolul. Totuși, atât Șimurina, cât și Coman și Marin s-au antrenat sub comanda lui Rednic joi, în nocturnă, pe „Ilie Oană”, alături de alți 19 coechipieri ai lor. „Sunt convins că brașovenii vor veni motivați la Ploiești, dar noi suntem Petrolul, iar Petrolul e Petrolul, evoluează acasă, are suporterii alături și nu are cum altceva decât să câștige, obiectivul nostru fiind să învingem în fiecare meci” – a punctat antrenorul. Cu acest prilej, a reamintit că, odată, clubul fanion al Ploieștiului i-a permis să plece la Standard Liege și să-și transforme în realitate visul de a antrena echipa la care jucase cândva, iar acum a venit momentul, unul delicat, de a-l ajuta el pentru a trece peste o perioadă dificilă. Iar asta se poate, chiar dacă nu mai există șansa celei de-a treia participări consecutive în cupele europene, prin adjudecarea competiției KO și a unei clasări cât mai sus în ierarhia Ligii I. De fapt, Victor Astafei – căpitanul din meciul de vineri – și colegii lui vor aborda partida cu FC Brașov de pe poziția a doua a clasamentului, deoarece grupării CFR Cluj i s-a respins contestația cu privire la depunctare, rămânând cu 10 și preluând astfel „lanterna roșie”.

Antrenorul principal al Petrolului a mai anunțat că, la Ploiești, a sosit un mijlocaș central francez în vârstă de 18 ani, internațional „U 16”, „U 17” și „U 18”, care va fi supus la teste, acesta fiind recomandat de ex-vicepreședintele lui Standard, în prezent director sportiv la Metz, Dominique D’Onofrio. În schimb, alți doi fotbaliști, din campionatul Belgiei, de profil ofensiv, care sunt așteptați să vină cel mai târziu duminică, 22 februarie, vor semna direct, având chiar statut de viitori titulari. Precaut, Rednic nu le-a divulgat numele, dar se pare că este vorba despre jucători valoroși. „Știți că-mi place să lucrez cu tinerii, așa că voi miza pe astfel de jucători” – a mai precizat tehnicianul „lupilor”. Este posibil ca, în meciul cu FC Brașov, el să mizeze pe următorul „11”, cu două paranteze: Pecanha – Alcenat, Geraldo, I. Filip, Peteleu (Fanchone) – Vasilache (Nepomuceno), L. Marinescu, Pablo de Lucas, Teixeira – Mareș – Astafei. Tot Rednic s-a arătat un pic dezamăgit de Rodrigo Pastorini și Sebastian Gallegos, neincluși, de altfel, în lotul pentru debutul returului și absenți și de la ședința de pregătire de joi, dar și de Patrick N’Koyi, de la care a spus că aștepta mai mult. Nu ar fi chiar exclus ca, în situația în care se vor face alte achiziții, celor doi uruguayeni să li se propună rezilierea contractelor, deși antrenorul a spus că le va acorda atenție și în continuare.

Interesant este că, pe www.frf-cca.ro, la meciul Petrolul – FC Brașov, s-a postat o brigadă comupusă din șase arbitri, centralul Marius Avram (București), asistenții Nagy Micloș Istvan (Cluj) și Mircea Orbuleț (București), dar și adiționalii Dragoș Istrate, tot din capitala țării, și Horațiu Mircea Feșnic (Cluj), ca rezerva fiind asistentul Vlad Bârleanu (București). Asta în vreme ce pentru prima partidă a returului, Viitorul Constanța – CSMS Iași, care va începe la ora 18.00, CCA anunță una formată din numai patru arbitri! Pe arena Ilie Oană, organizatorii vor fi supravegheați de bucureșteanul Mircea Călin, concitadinul acestuia, Alexandru Deaconu, urmând a fi cu ochii pe foștii săi colegi din arbitraj.