Mircea Rednic scoate din joben vedetele! Pentru început, un… Meme

Redactia -

Mircea Rednic scoate din joben vedetele! Pentru început, un… Meme

Cotidianul belgian La Derniere Heure a dat o veste bună, în avans, fanilor Petrolului, anunțând în ediția online a sa că antrenorul Petrolului, Mircea Rednic l-a convins pe fostul atacant al lui Standard Liege, Racing Santander și FC Bruges, dar nu numai, originar din Burundi, Mohammed Tchite (foto sus și jos, cu pălărie; www.dhnet.be), zis… Meme, să vină la Ploiești – se spune că ar fi aterizat luni, 23 februarie 2015, împreună cu un alt jucător vizat pentru un transfer de către tehnicianul „lupilor” – și să bată palma cu clubul găzarilor. Asta pentru a rezolva postul de vârf, rămas descoperit după ce Toto Tamuz a fost operat în Turcia, la clinica Acibadem, sponsorul medical al „galben-albaștrilor”. Interesant este că fotbalistul african de 31 de ani și înalt de 1,76 metri a fost coechipier, de-a lungul carierei sale, cu doi viitori adversari ai lui din campionatul Ligii I: Sepsi Laszlo (foto mijloc, în stânga, la Racing Santander, în Primera Division; www.digisport.ro), în prezent la ASA Târgu Mureș, și Kehinde Fatai (foto jos, în cămașă bleu, la FC Bruges), revenit în vara trecută la Astra, de la Bruges, atunci când a devenit liber de contract Tchite. Cotat la 880.000 de lire sterline, Meme e renumit pentru golurile sale spectaculoase, fiind genul de atacant care face furori și are și un look excentric. El prezintă cifre foarte bune n CV: 313 meciuri în ligi apreciate din Europa, Belgia și Spania, 37 de prezențe în cupele europene, inclusiv Liga Campionilor, și un total de 115 goluri marcate, dintre care 25 în „Primera”, 6 în „Copa del Rey” și 5 în Europa League. Tchite nu a mai Mohamed_Meme_Tchite_si_Sepsi_Laszlo_ph-onoline.roprins un contract din 1 iulie 2014 și a avut cea mai mare cotă pe www.transfermarkt.de, de 4,84 milioane de lire sterline, pe vremea când combătea la Racing, în anul 2007. Cu Sepsi a fot coleg de echipă în intervalul 1 iulie 2008 – 1 august 2009, iar cu Fatai – în perioada 1 septembrie 2013 – 30 iunie 2014.

Ziarul belgian, care a fost preluat și de alte siteuri din Țările de Jos, a notat că de serviciile lui Mohammed Tchite s-a interesat recent și Standard Liege, echip[ care ar fi dorit să-l înlocuiască pe Ivan de Camargo, un atacant de aceeași vârstă cu el și care a ratat la mustață un transfer la Al-Arabi, fosta echipă din Qatar al lui Dan Petrescu. Mai persuasiv, Rednic a reușit să-l convingă pe fotbalistul din Burundi să vină în România și să negocieze un contract cu SC FC Petrolul. Marți, 24 februarie, Tchite va face vizita medicală și, dacă totul este normal, va deveni membru al trupei „lupilor” până pe 30 iunie 2015, Mohamed_Tchite_la_FC_Bruges_cu_Fatai_www.dhnet.berămânând de văzut care este numele celui de-al doilea fotbalist despre care se zice că ar fi venit, și el, luni, în țara noastră.

În altă ordine de idei, deși i-a sosit și cartea verde, fundașul central croat de la NK Zadar, Ivan Shimurina, nu mai prezintă interes pentru clubul găzarilor și va fi lăsat să plece acasă, apreciindu-se că, prin aducerea lui Marian Marin, de la AFC Fortuna Câmpina, recuperarea lui Kristian Ipșa, după o leziune la gambă, și ispășirea pedepsei de o etapă a lui Mourad Satli, la meciul cu FC Brașov, echipa găzarilor are două perechi de stoperi bune, adăugându-l și pe căpitanul Geraldo Alves, nemaifiind nevoie, deci, de un al cincilea fundaș central în lot.