Mircea Rednic speră ca echipa lui să se ridice la nivelul suporterilor, în partida cu liderul Ligii I

Redactia -

Cu două zile înaintrea importantei partide cu ocupanta celei dintâi poziţii a ierarhiei Ligii I de fotbal, Pandurii Târgu Jiu, antrenorul principal al „lupilor”, Mircea Rednic, a susţinut o conferinţă de presă în care şi-a expus ideile referitoare la acest derbi. Rednic a spus: “Pandurii este o echipă în formă, n-a pierdut niciun meci şi este pe primul loc. Joacă un fotbal plăcut, spectaculos şi, cu siguranţă, o să fie un adversar puternic. Este o formaţie care joacă, nu vine să se apere, şi care are, fireşte, un moral bun, după rezultatele obţinute până acum”. Rednic îşi doreşte foarte mult ca Sony Mustivar şi coechipierii săi să se ridice – în confruntarea de duminică, 16 septembrie 2012, de pe arena Ilie Oană, care va debuta la ora 19.00, urmând a fi preluată în direct de „DigiSport1” – la nivelul suporterilor, cărora le-au cam rămas datori până în prezent. El a declarat, cu acelaşi prilej, că “ne-am pregătit bine în aceste două săptămâni de pauză competiţională şi suntem optimişti. Nici n-am avea de ce să nu fim, pentru că jucăm acasă, trebuie să ne impunem jocul şi avem calitatea necesară pentru a face aşa ceva. În plus, am înţeles că stadionul o să fie plin, iar atmosfera – şi de această dată – extraordinară. Sper să ne ridicăm la nivelul suporterilor, pentru că, până acum, n-am făcut-o decât în anumite momente. Ne dorim ca la acest joc să ne achităm datoria faţă de ei”! Dacă aşa va fi, atunci tehnicianul poate merge, în sfârşit, la final, în faţa galeriei, cu o… primă misiune importantă îndeplinită. Aşa cum a promis, în urmă cu ceva timp, că o va face.

Mircea Rednic s-a declarat mulţumit că are la dispoziţie un lot bogat de jucători, cu excepţia lui Constantin Grecu, cel care însă a început programul normal de pregătire şi va putea intra în curând şi pe teren, şi a lui Luciano Federico Nieto, argentinianul fiind încă în aşteptarea „cărţii verzi”, de la federaţia de specialitate din ţara sa. Se zvoneşte însă că ar exista unele probleme cu expedierea certificatului internaţional de transfer al lui, fiindcă împrumutul de la Club Ateltico Huracan, de care aparţine, la SC FC Petrolul Ploieşti s-ar fi oficializat la o zi după încheierea perioadei permise de FIFA!

Dacă Rednic a mărturisit că urma să se decidă asupra lotului de 18 fotbalişti pentru meciul cu Pandurii abia ieri seară, după ultimul antrenament efectuat pe arena Conpet, de la Strrejnic, în schimb a recunoscut că va alege între Vasili Hamutovski şi Mircea Bornescu titularul postului de portar, ambii figurând sigur în efectivul pentru acest joc.