Mircea Rednic – supărat pe arbitrajul de la Vaslui, dar optimist că va avea cum să acopere absenţele din meciul cu fosta campioană din Galaţi

Redactia -

SC FC Petrolul a organizat, joi, 2 august 2012, conferinţa de presă de dinaintea meciului de sâmbătă, 4 august, ora 21.30, cu Oţelul Galaţi, în direct pe „DigiSport1”, la o oră mai neobişnuită – 17.00, până acum chemându-i pe jurnalişti numai până în prânz. A fost prezent, ca de obicei, de altfel, în noul sezon, antrenorul principal Mircea Rednic (foto), însoţit de ofiţerul de presă al clubului, Ionuţ Pană. Rednic a vorbit însă nu numai de partida cu fosta campioană naţională, ci şi despre arbitrajul de la jocul Petrolului cu FC Vaslui. Astfel el a spus că, „în primul rând, am fost supărat pentru că nu am mai făcut jocul de la meciul cu Ceahlăul. Sau, poate, doar vreo zece minute l-am mai făcut. Vorbesc cât am fost 11 contra 11. N-am fost noi, iar după ce a ieşit Cristea era şi foarte greu. Vasluiul a şi demonstrat aseară (n.r. – miercuri, 1 august, în disputa cu Fenerbahce), la Istanbul, că este o echipă puternică. Era greu să joci zece contra 14 sau câţi au fost acolo! Nici la noi n-au mai fost aceeaşi atitudine, aceeaşi determinare, acceaşi plăcere, care au fost cu Ceahlăul. Asta ne-a lipsit. Apoi, cele două goluri, de 2-0 şi 3-0, au fost cadouri ale noastre. Şi au mai avut o lovitură liberă, şi aceea uşor acordată. Şi erau 11 contra zece! Tocmai de asta, m-au deranjat şi declaraţiile de genul indubitabilă victoria, i-am subordonat… Păi, când eşti 11 plus încă vreo 3-4 arbitri ţi-e uşor să vorbeşti. Dacă eram 11 contra 11, vă spun eu că nu pierdeam. Sau 10 contra 10, dacă era eliminat şi cel care l-a faultat pe Grozav, Varela. Nu mai zic de al patrulea arbitru (n.r. – Emil Voicu, din Bacău), care l-a influenţat pe central, la eliminarea lui Cristea”. Bune concluziile, însă, în privinţa arbitrajului, oficialii Petrolului ar fi trebuit să protesteze vehement de la bun început şi, apoi, s-o ţină toată săptămâna!

Tehnicianul a făcut referiri şi la articolul tendenţios din „Gazeta sporturilor”, din aceste zile, în care debutanţii „lupilor” din duelul de la Vaslui, Jean Sony Alcenat, Manasse Ruben Enza-Yamissi şi Jeremy Bokila au fost jigniţi: „Am văzut că s-a scris că-s petarde. Ştiu că astea sunt comandate, ştiu ce se întâmplă. Ştiu că mai sunt câţiva de pe aici care se ţin, între ghilimele, de coconiete”. Nu s-a înţeles însă la cine a făcut referire „Puriul”, din acest ultim punct de vedere, şi ar fi fost interesant să şi detalieze, dar a preferat discreţia. El a mai explicat că a fost mulţumit de Enza-Yamissi, cu excepţia debutului de meci al acestuia. Ceea ce a fost o observaţie corectă. În privinţa lui Bokila, acelaşi Mircea Rednic nu-şi putea explica opinia celor de la „Gazeta sporturilor” că nu ar fi avut nicio ocazie, el fiind, de fapt, în prim-planul a două oportunităţi bune de gol, evitate în ultimul moment de către Dani Coman şi, respectiv, Fernando Varela! Cum a văzut o ţară întreagă, de fapt!

În perspectiva disputei cu Oţelul, Rednic trebuie să găsească soluţiile de a-i înlocui pe George Galamaz, în continuare indisponibil, ca şi Sebastian Cojocnean – care continuă să aibă dureri la tendonul din zona rotulei, o problemă mai veche a lui, care recidivează în condiţii de efort maxim -, şi pe Adrian Cristea, suspendat pentru două etape. În poartă, antrenorul pare decis să-i dea o şansă şi lui Vasili Hamutovski, dar nu neapărat că l-ar socoti vinovat pe Mircea Bornescu de primirea golurilor din jocul de la Vaslui. Refăcut, Sebastian Achim ar putea să-l trimită pe bancă pe Jean Sony Alcenat, cu o evoluţie oscilantă în Moldova. Rămâne de văzut asupra cui se va opta  în locul „Prinţului”, existând mai multe variante. În rest, este de aşteptat să apară pe gazon, din minutul 1, majoritatea celor care au intrat în primul „11” în cele dintâi jocuri din acest sezon. Petroliştii s-au antrenat joi, 2 august, pe arena Conpet, de la Strejnic, iar vineri intră în cantonament la hotel Best, până aproape de ora meciului cu gălăţenii.

Altfel, cu prilejul conferinţei de presă, Mircea Rednic a mărturisit că a avut o discuţie mai lungă cu noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC FC Petrolul, Florian  Walter, în timpul partidei dintre Fenerbahce şi FC Vaslui, spunându-i acestuia că ar mai avea nevoie de încă un fundaş central şi de un mijlocaş de bandă, de picior stâng. Walter a fost de acord cu această doleanţă, oferindu-i OK-ul său tehnicianului de a începe căutările.

Dincolo de tristeţea generată de primul eşec din campionat, unul neaşteptat prin diferenţa de scor, conducătorii de la SC FC Petrolul au acum şi un prilej de satisfacţie, tânărul fundaş central Ionuţ Neag fiind convocat, în perioada 13-15 august, la baza sportivă a FRF, de la Mogoşoaia, pentru un stagiu de pregătire al echipei naţionale de juniori „U 18”, care va susţine apoi două partide-test, la Varşovia, în compania repezentativei similare a Poloniei.