Mirel Bolboașă lasă liderul Ligii a II-a și se trage mai pe lângă fosta „casă”. A semnat un contract cu Astra Giurgiu, echipă aproape calificată în play-off-ul L1!

Dragos Trestioreanu -

Mirel Bolboașă lasă liderul Ligii a II-a și se trage mai pe lângă fosta „casă”. A semnat un contract cu Astra Giurgiu, echipă aproape calificată în play-off-ul L1!

Așa cum era de așteptat, luni, 17 februarie 2020, în ultima zi a așa-numitului „mercato di riparazione”, în traducere mult prea liberă, perioada de transferări oficială de iarnă, mulți fotbaliști au trecut de la un club la altul. Unul dintre ei – poate neașteptat – a fost și „lupul” de până vara trecută Mirel Bolboașă, cel care a îmbrăcat echipamentul de portar atât la falimentata SC FC Petrolul, cât și la actualul FC Petrolul. Bolboașă a lăsat liderul la zi al campionatului Ligii a II-a, UTA Arad, la care a fost înlocuit, prin intermediul neobositului impresar Bogdan Apostu, de către un fost divizionar A, Dragoș Balauru, ultima oară tot în eșalonul secund, la SCM Gloria Buzău. Ulterior, Mirel a semnat imediat un contract cu o grupare aproape calificată în play-off-ul întrecerilor din cel dintâi eșalon, dacă va face cel puțin un meci egal, în week-end, cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Este vorba, bineînțeles, despre Astra Giurgiu, formație la care se va lupta la titularizare cu David Lazar și bulgarul Georgi Kitanov.

Fotbalist cu experiența primei scene a fotbalului românesc și bine cunoscut drept un mare sufletist, indiferent de echipa căreia i-a apărat buturile, fapt pentru care a și fost simpatizat de suporterii Petrolului, cei care îi poartă un deosebit respect, piteșteanul de origine Mirel Bolboașă este o achiziție foarte bună pentru clubul prezidat de-un fost goal-keeper internațional, Dani Coman, un fost concitadin al lui. Altfel, la numai șase luni după ce a părăsit Ploieștii, Bolboașă se întoarce în oraș, știut fiind că Astra, noua lui echipă, își desfășoară ședințele de pregătire din timpul săptămânii pe fosta arenă Columbia, din cartierul 9 Mai. Considerând reședința județului Prahova drept a doua casă a lui, se poate spune, acum, și că Mirel s-a întors „acasă” sau – mai bine zis – că s-a tras mai aproape de „casă”, adică arena Ilie Oană, el având însă domiciliul stabil, împreună cu soția și fiul lor, la București.

Foto: www.uta-arad.ro și www.fcpetrolul.ro