Misiuni executate de pompieri în ultimele 24 de ore

Redactia -

Misiuni executate de pompieri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

  1. 20.06.2013, ora 08:39 – asanare fântână

            În comuna Măneciu, sat Măneciu Pământeni, strada Giureşti, echipajele de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o fântână.

 

  1. 20.04.2013, ora 11:42 – incendiu casă particulară

            În municipiul Câmpina, strada Aurel Vlaicu, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar C. Mariana.

            Au ars: obiecte de mobilier şi textile dintr-o cameră de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 16 mp.                   S-au degradat pereţii, tâmplăria, mobilierul, pardoseala de la trei dormitoare, balcon, baie şi hol.

            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 600.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 20.000 lei.

            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii închise.

 

            În localitatea Mizil, echipa pirotehnică s-a deplasat pentru a cerceta, identifica, ridica, transporta şi depozita 118 cartuşe infanterie calibru 14,55 mm, 15 proiectile explozive calibru 22 mm şi 61 cartuşe infanterie calibru 7,62 mm.

 

            În localitatea Buşteni, echipa pirotehnică s-a deplasat pentru a cerceta, identifica, ridica, transporta şi depozita un proiectil exploziv calibru 7,66 mm.

 

            În localitatea Mizil, echipa pirotehnică s-a deplasat pentru a cerceta, identifica, ridica şi distruge 2 bombe de aviaţie explozive a câte 100 kg şi o bombă de aviaţie explozivă cu o greutate de aproximativ 250 kg.

 

 

            Echipajele SMURD au intervenit în 44 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.