MISIUNI PENTRU SIGURANȚA DESFĂȘURĂRII ALEGERILOR PREZIDENȚIALE

Daniel Dimache -

MISIUNI PENTRU SIGURANȚA DESFĂȘURĂRII ALEGERILOR PREZIDENȚIALE

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I., angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din data de 10 noiembrie a.c., au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate._*

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploiești, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan ”Regele Carol I” Sinaia, precum și alte structuri județene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Duminică, 10 noiembrie, 362 de polițiști, alături de 378 jandarmi și 130 de pompieri și 100 de efective din cadrul altor structuri vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale în zona secțiilor de votare.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza și protecția secţiilor de votare sunt sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

De asemenea, 267 de polițiștii sunt angrenați în activități de menținere a ordinii și siguranței publice pe raza județului.
Alți 355 de polițiști, jandarmi și pompieri sunt constituiți în echipe de intervenție și echipe operative, fiind pregătiți să intervină în situații deosebite.

Astăzi, reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi vor avea în responsabilitate 220 de secții de votare, dispuse în 174 de locații, unde, vor fi prezenți peste 378 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Astăzi, 130 de pompieri vor asigura desfășurarea în bune condiții a alegerilor europarlamentare și a referendumului.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.
Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta, pagina unității noastre (https://ph.politiaromana.ro), accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor prezidențiale 2019, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!