Mita si votul ilegal înseamnă închisoare – mare campanie IPJ de combatere a fraudei electorale

Redactia -

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, a lansat astăzi. În faţa presei, Campania “Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”, prin intermediul căreia a prezentat planul organelor de ordine şi al administraţiei judeţene de supraveghere a modului în care alegerile din 10 iunie vor fi desfăşurate. La întâlnire nu a lipsit noul prefect de Prahova, Marius Gabriel Sersea, care şi-a declarat încrederea în capacitatea forţelor de ordine de a face faţă eventualelor nereguli şi tentative de fraudă ce se vor înregistra.

Reprezentanţii IPJ au anunţat crearea a 2 clipuri, unul de 19 secunde destinat promovării TV, şi unul de 24 secunde destinat posturilor radio, prin care să informeze cetăţenii cu privire la consecinţele votului ilegal şi mitei electorale în România, aşa cum sunt reglementate de legea 37/2004, Cu această ocazie, s-a cerut reprezentanţilor media popularizarea intensivă a celor două clipuri în vederea minimalizării tentativelor de fraudă electorală. Totodată, s-a anunţat realizarea unui centru de comandă care să permită o coordonare eficientă a forţelor ce vor fi dispuse în cele 614 secţii de votare din Prahova (jandarmi şi parteneri IPJ).

Cetăţenii care surpind sau asistă la acte de contravenţie electorală sunt rugaţi să sune de urgenţă la 112. Până la această dată, au fost soluţionate 7 asemenea cazuri, fiind în proces de investigare alte 4. Principalele fapte semnalate sunt, până în prezent, de natura substragerilor de bannere şi deteriorării afişelor şi panourilor electorale, aşteptându-se şi acte de o natură mai gravă în viitorul apropiat.

Persoanele interesate de Campania IPJ Prahova pot afla mai multe informaţii consultând pagina de facebook pusă la dispoziţia cetăţenilor cu acest scop, de unde vor putea şi descărca diverse materiale de promovare a acesteia.


Picture_064    Picture_065 Picture_068