Mitică Munteanu, la 86 de ani, a dat cu piciorul în minge pe noul „Ilie Oană”!

Dragos Trestioreanu -

Mitică Munteanu, la 86 de ani, a dat cu piciorul în minge pe noul „Ilie Oană”!

La ultimul meci din Liga a III-a al echipei lor favorite, ultrașii de la P1 le-au făcut o mare și plăcută surpriză celorlalți suporteri din arena Ilie Oană și de pe teren, aducându-l la Ploiești pe unul dintre petroliștii deținători ai unei triple coroane pe prima scenă a campionatului autohton de fotbal: edițiile 1957-1958, 1958-1959 și 1965-1966!

Dumitru Munteanu, venerabilul Mitică, acum în vârstă de 86 de ani, și regretatul său frate, Anton, au fost porecliți, la vremea lor, drept… „brazilienii Petrolului” sau „Țiparii”! Iar asta pentru tehnica lor deosebită, care i-a impresionat, cândva, până și pe cei de la Gremio Porto Alegrense. Mai exact, o echipă… braziliană învinsă cu scorul de 4-3, pe-un „23 August” plin ochi, în București, de către trupa gemenilor Munteanu! Venit cu mare plăcere și dragoste în locul unde, altădată, îi încânta pe petroliștii de vârsta a treia, nea Mitică a fost ovaționat de-un stadion în care erau 10.000 de fani la fel de pătimași ca și pe timpurile domniei sale. Primit de către trei foști fotbaliști ai Petrolului din diverse generații, Octavian Grigore, Ion Cojocaru și Silviu Crângașu, veteranul fost mijlocaș al găzarilor a fost emoționat, lacrimile sale dovedindu-i întrutotul starea de spirit.

De subliniat că Mitică Munteanu a fost pe teren la al treilea meci din confruntarea dintre Petrolul și Liverpool, din „Cupa Campionilor Europeni”, cel de la Bruxelles, din anul 1966, puțini dintre combatanții de-atunci mai fiind în prezent în viață. Cu atât mai meritorie a fost primirea lui plină de suflet în templul actual al petroliștilor din Ploiești, Prahova, România și din străinătate, ca și darurile și florile oferite cu acest prilej. Lui nea Mitică i s-a făcut onoarea de a da și lovitura de începere onorifică a meciului din ultima etapă a campionatului ediției 2017-2018 a Seriei a III-a din Liga a III-a, dintre FC Petrolul și SC Popești Leordeni, fiind condus la centrul terenului de Grigore, Cojocaru și Crângașu.

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)