Miting aviatic la Aerodromul Strejnic

Mihai Ciobanu -

Miting aviatic la Aerodromul Strejnic

Comunicat de presă – Aeroclubul României

Aeroclubul României invită comunitatea de piloți și deținători de aeronave ultraușoare motorizate din România la un FLY IN dedicat pasiunii comune: aviația și zborul cu aeronave ultraușoare.

Prin acest eveniment dorim să contribuim la consolidarea unității în comunitatea pasionaților de aeronave ultraușoare din România, la creșterea nivelului de siguranță în care se desfășoară activitățile de zbor cu aeronave din această categorie, la protejarea drepturilor comunității, precum și la dezvoltarea activităților cu aeronave ultraușoare motorizate.

Evenimentul va avea loc în perioada 24-26 aprilie, la Aeroclubul Teritorial Ploiești — Aerodrom Strejnic, și va include:

— Concurs de precizia aterizării

— Seminarii de legislație și siguranța zborului

— Socializare

Facilitățile de aerodrom vor fi gratuite pentru participanți pe perioada evenimentului.

Vom închide evenimentul în data de 26 aprilie cu un Miting Aviatic, organizat de Aeroclubul Romaniei, care va începe la ora 10.00. Programul de zbor va include acrobație aeriană cu avioane și planoare, zboruri cu aeronave ultraușoare motorizate, balon cu aer cald, salturi cu parașuta.

Acest Miting Aviatic va fi primul eveniment din anul 2015 la care va participa ‘Hawks of Romania’, formația de înaltă acrobație aeriană a Aeroclubului României, care ne va încânta cu zborul acrobatic în formație.

Accesul publicului va fi liber.

Aeroclubul României este instituție publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, cu 17 aerodroame teritoriale în întreaga țara, este unitate de pregătire și perfecționare a personalului aeronautic civil, precum și structură sportivă de performanță cu profil aeronautic.

De asemenea, este organizație reparații și întreținere pentru anumite categorii de aeronave și organizație de pregătire pentru obținerea unor categorii de calificări aeronautice, având și atribuții în domeniul certificării / autorizării anumitor categorii de personal și tehnică aeronautică.