Incident electoral la Mizil/Strângeau buletinele de la oameni în scopuri… umanitare

Redactia -

Incident electoral la Mizil/Strângeau buletinele de la oameni în scopuri… umanitare

Poliţia oraşului Mizil a fost sesizată despre faptul că, în ziua de 24.07.2012, în jurul orei 07.00, în zona centrală a oraşului Mizil, mai multe persoane au strâns acte de identitate, contra unor sume de bani.
În urma primelor verificări efectuate, a rezultat faptul că în dimineaţa zilei de 24.07.2012, pe platoul central din oraşul Mizil, s-au aflat mai multe persoane din cadrul unor fundaţii umanitare, care au colectat fonduri în scopuri caritabile, situaţie ce putea conduce la suspiciuni din partea localnicilor, în sensul comiterii de fapte ce contravin normelor legale, în contextul desfăşurării Referendumului naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29.07.2012.
În cauză au fost identificate persoanele din cadrul fundaţiilor umanitare respective, urmând a fi continuate cercetările, iar la finalizare se va da soluţie prin Parchet.

 

ATENTIE
– Nimeni nu are dreptul să reţină ac­tele de identitate, cu ex­cep­ţia repre­zen­tanţilor Poliţiei şi asta doar în cazuri speciale
– Cartea de identi­tate este proprietate personală şi nu trebuie înstrăi­na­tă
-Actul de identitate al unei persoane fizice nu poate fi reţinut în afara cazurilor prevăzute de lege
-Este interzisă darea, primirea sau solicitare actului de identitate drept garanţie pentru prestarea unor servicii, pentru încredinţarea unor bunuri şi valori, pentru plata datoriilor sau în alte scopuri, de către persoanele neautorizate.
– Atenţionăm cetăţe­nii să nu se lase atraşi în astfel de cap­­cane şi să ne semnaleze orice fap­­tă de acest gen. În cazul în care există persoane cărora le-au fost reţinute cărţile de identitate, Poliţia le recomandă săsune la numărul unic de urgenţă 112 sau se adreseze la orice unitate de poliţie pentru a fi demarate cercetări în conformitate cu legislaţia în vigoare.