Moarte suspectă la Florești: Un om a căzut într-un șanț rezultat din lucrările de canalizare

Daniel Dimache -

Moarte suspectă la Florești: Un om a căzut într-un șanț rezultat din lucrările de canalizare

”La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii Secției de poliție rurală Florești au fost sesizați de către un localnic, cu privire la faptul că în zona intersecției DJ 101P cu Gura Vadului este căzută o persoană într-un șanț unde se efectuează lucrări de canalizare.

La fața s-a deplasat de urgență echipa operativă dar și echipaje ale pompierilor prahoveni, care au constat că cele sesizate se confirmă, fiind vorba de un bărbat, care nu prezenta semne vitale, personalul medical constând decesul.

Publicitate

Bărbatul în vârstă de 55 de ani din comuna Florești a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.” – a informat IPJ Prahova.

 

Consilierul local Lucia Nicoleta Marghiolescu atrage atenția asupra unor aspecte privind ancheta, printr-o serie de postări pe contul personal de facebook, din care vă prezentăm una:

”Din cauza lucrărilor care sunt făcute de mântuială în Comuna Florești, lucrări de canalizare, în această seară acum 15 minute a murit un om. Lucrarea pentru canalizare a fost făcută în satul Novăcești iar acea groapă nu era împrejmuită și nici semnalizată. Poate de data aceasta, poliția își va face treaba și va găsii vinovații. Dan Lazăr se numește acea persoană. Dumnezeu sa-l odihnească !”

Pozele făcute a doua zi la locul accidentului arată o groapă semnalizată și împrejmuită.

În ce ne privește, așteptăm cu interes rezultatul unei anchete de tipul celor care, de cele mai multe ori, duc către concluzia cea mai comodă și la îndemână, că ”mortul e de vină”.

 

În cazul de față se ridică mai multe întrebări la care anchetatorii ar trebui să găsească răspunsuri, pentru a stabili vinovăția:

– De câtă vreme lucrarea de canalizare era abandonată?

– Era semnalizată și împrejmuită groapa înainte de accident sau s-a făcut peste noapte?

– Există posibilitatea ca victima să fi fost aruncată în acea groapă după ce ar fi fost ucisă?