Cracea, în avionul „lupilor” – pro sau contra. De ce nu au mers prahovenii Bucur, Simionescu sau Constantinescu, în Turcia, și de ce vasluianul?

Dragos Trestioreanu -

Cracea, în avionul „lupilor” – pro sau contra. De ce nu au mers prahovenii Bucur, Simionescu sau Constantinescu, în Turcia, și de ce vasluianul?

Așa cum este firesc, de ce nu?, atunci când este vorba despre un lot nou – înaintea startului unui alt sezon oficial – al FC Petrolul Ploiești, simpatizanții „lupilor” au păreri pro și contra, fie că este vorba despre fotbaliștii seniori, fie de cei aflați la vârsta junioratului. În ceea ce-i privește pe cei din urmă, faptul că din efectivul pentru cantonamentul din Turcia, început de astăzi, 10 iulie 2019, face parte mijlocașul defensiv Octavian Cracea (foto mijloc, în text), adus inițial la probe de la Sporting Juniorul Vaslui, împreună cu doi coechipieri ai săi, portarul Ionuț Ailenei (foto jos, în text) și mijlocașul de bandă Aurel June, i-a nemulțumit pe cei care și-ar fi dorit prezența în delegație a juniorilor din propria pepinieră. Ca de exemplu, Mihai Constantinescu, Rareș Simionescu sau Sebastian Bucur, și ei deplasați în cantonamentul destul de recent încheiat de la Poiana Brașov și care, fără îndoială, ar fi vrut să urce, la rândul lor, în avionul de Ankara, mai ales după ce părinților se spune că li ceruseră procuri notariale, fiii lor fiind minori.

Cei trei prahoveni nu s-au regăsit însă pe lista celor îmbarcați în aparatul de zbor, în schimb, dacă nu au făcut-o Ailenei (cel mai bun portar al finalei de la „U 17”, acum doi ani) și June, a apărut un alt echipier al Sportingului Vaslui, care nu făcuse pregătirea de până acum cu „lupii”, fundașul stânga Ștefan Ștefanovici (17 ani), component, și el, ca și Ianis Stoica, ca și Octavian Cracea (cel mai tehnic fotbalist din finala națională din 2017), al echipei naționale, la categoria de vârstă a lor. Odată cu venirea lui Ștefanovici, Petrolul se va baza, dacă acesta va fi și legitimat, pe doi apărători laterali stânga care se încadrează la acel obligatoriu „U 19”. De altfel, în Turcia, antrenorul principal Flavius Stoican a deplasat nu mai puțin de opt astfel de juniori! Asta deși pe teren trebuie să fie, timp de 90 de minute, cel puțin doi, presupunându-se astfel că pe bancă ar mai lua loc tot atâția.

Despre Cracea jr. circula în urmă cu ceva timp, în media centrală, o „istorioară” povestită, în scris, de către un jurnalist sportiv originar din Ploiești, un tip foarte bine informat de felul lui, dar și specialist în… cancanuri. Așa după cum se vede din facsimilele din text! Până la proba contrarie, chiar dacă junele moldovean nu a prea sărit în ochi în meciurile-test cu ACS Kids Tâmpa și ASSR, ambele din Brașov, desfășurate săptămâna trecută pe arenele ICIM și, respectiv Silviu Ploieșteanu-Tineretului, să trecem textul, glumind puțin, la capitolul „răutăți obișnuite la adresa unui înalt demnitar de le FRF”!

Însă, dacă tot a venit vorba despre juniorii de la Sporting Vaslui, iată câteva detalii despre ei. În anul 2017, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, cel al federației, ei au câștigat titlul național la „U17”, avându-i în componență, printre alții, și pe toți cei care au fost testați, recent, de FC Petrolul, adică Ionuț Ailenei (a fost căpitan în finală), Octavian Cracea, Aurel June și Ștefan Ștefanovici. Interesant este că din echipa din ultimul act, de-atunci, a făcut parte și Mario Pipoș, un ieșean debutat la o vârstă fragedă la CSM Poli Iași, în Liga 1, de… Flavius Stoican, după ce „puștiul” fusese recuperat de la Sporting Juniorul Vaslui!

Antrenorul campionilor din 2017, care au reeditat succesul lor de la „U 15”, este Costel Solomon, fratele mai mic al fostului petrolist Ionel Solomon, ultimul stabilit în Prahova, după ce venise la Petrolul de la echipa fanion a Bacăului, orașul natal. Într-adevăr, Cornel Cracea este și antrenor la Sporting Vaslui, dar ce era să facă?!? Să nu îl folosească pe fiul său, acolo, deși era recunoscut drept un fotbalist tehnic?!? O singură întrebare aș pune, însă. De ce nu a fost oprit și Ailenei la Petrolul, cel utilizat și remarcat la testele cu ACS Kids Tâmpa și, apoi, cu ASSR Brașov?

Foto: www.estnews.ro