Monumentul Reginei Maria, dezvelit la Blejoi

Daniel Dimache -

Monumentul Reginei Maria, dezvelit la Blejoi

 

 

Miercuri, 28 noiembrie, a avut loc dezvelirea Monumentului de for public al  Reginei Maria a României, în Parcul Dendrologic din satul Ploieştori. O acțiune deosebită inițiată de primăria comunei Blejoi, pentru a marca Centenarul,  oaspete de onoare fiind chiar stră-strănepotul Reginei, Alteța Sa- Principele Nicolae, împreună cu soţia sa Alina-Maria.

 

A fost un moment emoționant pentru toți cei prezenți, alături de primarul Adrian Dumitru (care merită felicitat pentru idee şi pentru transpunerea în fapt), fiind, alături de cuplul din familia regală, autorităţile publice judeţene, prefectul Mădălina Lupea, preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader şi vicepreşedintele Ludmila Sfârloagă, ministrul Radu Oprea şi o mare parte din comunitatea localităţii Băicoi.

 

Statuia din bronz a fost ridicată în onoarea şi omagiul Reginei care a avut un rol atât de important în izbânda României în Primul Război Mondial, dar şi în demersurile diplomatice de după conflagraţie în urma cărora s-a consolidat România Mare.

„Regina Maria, figura feminină a Marii Uniri, simbol al curajului neclintit, persoana care, pe tot parcursul războiului purtat de România pentru întregirea neamului, a fost neîncetat alături de suferințele oamenilor și pentru care jertfa nu a părut niciodată prea mare atunci când a putut alunga durerea și aduce cea mai mică alinare.

Regina Maria este pentru noi toți un exemplu al jertfei necondiționate și al iubirii față de semeni.
Să-i urmăm exemplul, să fim mai buni, mai uniți, mai solidari, să ducem mai departe limba, credința și tradiția strămoșească”, scria pe pagina sa de facebook, după eveniment, Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova.