Moreniul, ca un… „satelit” pentru Petrolul. Victorie la Alexandria și derbi ușor acolo, pentru „lupi”, după un 4-0 cu Concordia 2!

Dragos Trestioreanu -

Moreniul, ca un… „satelit” pentru Petrolul. Victorie la Alexandria și derbi ușor acolo, pentru „lupi”, după un 4-0 cu Concordia 2!

Cu siguranță, suporterii Petrolului nici nu s-au gândit, în Vinerea Mare, la meciul de la Alexandria, dintre AFCM și Flacăra Moreni, ferm convinși că trupa lui Gabi Paraschiv nu putea să facă deranj pe terenul echipei de pe locul al doilea din ierarhia Seriei a III-a a celui de-al treilea eșalon fotbalistic național. Și era firesc să nu se gândească, deoarece Moreniul nu arăta că ar avea forța unei replice solide mai ales în deplasare, abia câștigând cu 4-3 la FC Aninoasa, o formație în declin. Și totuși, după ce echipa lor favorită a câștigat în sfârșit, acasă, la o diferență mare de scor, 4-0 (2-0) cu Concordia 2 Chiajna, făcând și spectacol, de data aceasta, vestea cea mare a venit cu aproape un ceas mai târziu: AFCM Alexandria – Flacăra Moreni 0-1!!! Cine ar fi crezut?!? Și totuși, imposibilul a devenit posibil, iar Petrolul s-a dus la 5 puncte de singura contracandidată la promovarea în Liga a II-a, nemaifiind astfel presiune mare peste două săptămâni la derbiul de la Alexandria!

Cu „satelitul” prim-divizionarei Concordia Chiajna, formaía ploieșteană a avut un fotbalist în zi de grație, Nini Popescu, revenit printre titulari după ce la partida cu CS Tunari a primit Trofeul Mircea Dridea… venind de pe banca de rezerve! Nini a făcut de toate în meciul din Vinerea Mare, a fost pe tot terenul, a atacat poarta adversă frontal și pe extreme, s-a retras în propria jumătate, a combinat frumos cu junele Cosmin Lambru și – cel mai important – a marcat de două ori, stabilind scorul primei reprize: 2-0! A marcat în minutul cu ghinion pentru ilfoveni, 13, dintr-o lovitură liberă care l-ar fi făcut invidios chiar și pe un jucător de cupe europene, lobul lui în vinclul drept, de la 25 de metri, lateral stânga, fiind o adevărată operă de artă! Și penaltiul obținut de Răzvan Catană (41), tot din pasa lui, l-a executat cu măiestrie. Și-ar mai fi putut marca, ratând de puțin în alte situații. E clar, s-a lămurit și chestiunea că Popescu ar fi bun doar când vine din postură de rezervă. Uite că nu numai! Înlocuit în minutul 72, a mers în galeria de la P1, rămând acolo până la finalul meciului, ca un ultras!

În a doua repriză, s-au mai înscris tot două goluri și tot frumoase, Alexandru Ciocâlteu (53) reluând spectaculos, din întoarcere, la colț, iar Sergiu Arnăutu punctând cu capul, în diagonală, stânga-dreapta, la centrarea perfectă a lui Georgian Păun. Cel care i-a facilitat și lui Sergiu bifarea unei „duble”, dar schimbând modul de a executa un penalti, acesta a dat… cu piciorul – în transversală! – golului său cu numărul 16! A rămas 4-0, fixat în minutul 77. Un scor totuși bun, mai ales că în repriza secundă a fost nevoie ca debutantul în echipamentul Petrolului, portarul Raul Avram, să arate de ce a fost apărător al buturilor la o echipă de Liga 1!

Intervențiile lui Avram, unele de mare efect, au făcut ca gruparea „lupilor” să termine fără gol meciul! Un meci în care a debutat ca titular Valentin Țicu, iar celălalt foarte tânăr jucător din lot, Mario Bratu, a prins și el 10 minute oficiale în galben și albastru. Lambru a fost integralist pentru întâia oară în acest sezon, jucând tactic foarte bine și ca vârf de atac în trioul ofensiv, și ca mijlocaș de bandă dreaptă, după intrarea lui Arnăutu. Bine a jucat și polivalentul Catană, un fotbalist oricând foarte util și serios. Așa cum am mai scris, s-a dovedit că Petrolul are cel mai bun efectiv din Seria a III-a, fapt dovedit și în absența din primul „11” a lui Mirel Bolboașă, Jean Prunescu, Alberto Olaru, Alexandru Saim Tudor, Claudiu Tudor sau Sergiu Arnăutu, ori din lotul de 18 a lui Daniel Cârjan, el și Olaru stând în tribună pentru cumul de cartonașe. L-a primit pe al patrulea, unul tot de suspendare, și căpitanul Marius Chindriș, dar el are norocul că va ispăși pedeapsa etapa viitoare, atunci când echipa sa va sta, Urban Titu retrăgându-se din campionat, pe parcursul turului! Mai sunt și alți coechipieri aproape de acest cartonaș de suspendare, dar dacă îl vor lua, vor sta abia după derbiul de la Alexandria!

FC PETROLUL: R. Avram – Antoche, Ichim (56 – Frîncu), Ţicu – R. Catană (65 – S. Arnăutu), M. Chindriş (cpt), Andor, Velisar (82 – M. Bratu) – N. Popescu (72 – G. Păun), Lambru, Ciocâlteu. Colectiv tehnic: Romulus Ciobanu (antrenor principal), Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor al portarilor), Marius Haită (preparator fizic).

CONCORDIA: Al. Costache – C. Anghel, Panescu, Vl. Georgescu (cpt) – Cîmpanu, M. Ghiţă, R. Ivan (68 – Calu), Fota (35 – Bonteanu) – Ov. Marin (81, G. Stere), Cioablă, Ș. Radu (53 – I. Păun). Antrenor: Marin Dună.

Au arbitrat: Adrian Sorin Costreie (Buftea) – Nicuşor Marin (Suseni, județul Argeş) şi Şerban State (Curtea de Argeş).

Observatori: Costel Petre (Constanţa), pentru joc, și Costel Băntescu (Bucureşti), pentru arbitraj.

Cartonașe galbene: M. Ghiță (8), Panescu (11), M. Chindriș (24), C. Anghel (41), Vl. Georgescu (76), Cioablă (89).

Înaintea startului meciului dat de cavalerul fluierului, de fapt, din Târgu Jiu, Adrian Sorin Costreie, dar trecut la Comisia Județeană de Arbitri Ilfov pentru a… promova mai ușor, președintele executiv al ACS Petrolul ’52, Cristian Vlad, și vicepreședintele Octavian Grigore i-au oferit lui Mircea Dridea un buchet imens din crizanteme superbe galbene și albastre, cu o zi înainte ca Seniorul să împlinească vârsta de 81 de ani! Dridea I a fost ovaționat de întreaga arenă, fapt care l-a emoționat profund!

Altfel, înainte de derbiul de la Alexandria, vineri, 13 aprilie, la Clinceni, Petrolul va oferi replica – într-un meci amical – unei formații din Liga a II-a, Academica, antrenată de Ilie Poenaru. Va fi o excelentă repetiție înainte de partida cu AFCM, tot din deplasare.

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)