Motivată de cele șapte puncte luate de oaspeți, din nouă posibile, în etapa 24, Petrolul visează la o victorie în Bănie!

Dragos Trestioreanu -

Motivată de cele șapte puncte luate de oaspeți, din nouă posibile, în etapa 24, Petrolul visează la o victorie în Bănie!

Etapa a XXIV-a a sezonului regular a debutat aproape perfect pentru echipele oaspete: două succese, ale Pandurilor Târgu Jiu, la Târgu Mureș, în meciul cu ASA, respectiv CSMS-ului din Iași, în dauna Viitorului, plus un rezultat de egalitate al CFR-ului din Cluj, la Giurgiu, Astra egalând abia la ultima fază de atac a sa, în penultimul minut de prelungiri!

Urmând a evolua, și ea, tot în deplasare, noua echipă a Petrolului – cu 14 achiziții și o revenire după împrumutul la FC Brașov a lui George Mareș (foto; www.fcpetrolul.ro) – speră să revină de la Craiova, ulterior meciului cu echipa CS Universitatea Craiova, de duminică, 14 februarie 2016, ora 14.00, în direct la televiziunile Look TV, DigiSport și Dolcesport, cu toate punctele puse în joc. Aceasta a fost, de altfel, declarația actualului antrenor principal, Constantin Schumacher. Adică, acela care visează la un debut cu dreptul, al lui și al jucătorilor pe care îi pregătește de luna trecută. Un astfel de succes îi oferă garanția lui Schumacher – așa a mărturisit în conferința de presă de vineri, că Petrolul va fi încurajată, la partida de acasă cu deja-amintita Viitorul, de cel puțin 10.000 de suporteri frenetici!

Delegația găzarilor a părăsit Braziul, acolo unde s-a făcut, pe arena Chimia, ultimul antrenament de dinaintea jocului cu oltenii, sâmbătă, după orele prânzului, nu înainte ca jucătorilor să li se fi servit masa. Din lotul de 24 de fotbaliști apți de a fi folosiți – revenitul Victor Astafei nu a primit „cartea verde” de la Adana Demirspor și va cere astfel drept de joc de la FIFA, pentru că turcii nu i-au plătit drepturile salariale, un răspuns favorabil din Elveția urmând a veni abia peste circa două săptămâni -, noul tehnician i-a ales pe cei 18, care vor fi înscriși în raportul de joc. Situație în care este posibil să fi renunțat, pentru această partidă, la portarul Mirel Bolboașă, fundașii Marian Dean Beța, încă nerefăcut 100%, Roberto Alecsandru și Cristian Pulhac, mijlocașul Daniel Stana și atacantul George Mareș. Asta dacă nu cumva l-o fi luat și pe unul dintre jucătorii de câmp mai sus-nominalizați, ca o măsură de precauție.

Ajunși la Craiova, ploieștenii s-au cazat la un hotel cochet, „Golden house”, situat în vecinătatea Parcului Romanescu, aproape de arena Extensiv, pe care se va disputa confruntarea cu trupa pregătită de către directorul tehnic Daniel Mogoșanu și antrenorul Victor Naicu, cel din urmă fiind posesor al licenței PRO. Viitoarea adversară a lui Alberto Cobrea și compania – al doilea căpitan ales este Laurențiu Marinescu, iar al treilea, italianul Giuseppe Prestia – nu a făcut nicio achiziție în pauza de iarnă! În schimb, s-a despărțit de patru jucători, doi fiind titulaari inamovibili în 2015 – portarul Cristian Bălgrădean și atacantul Tha’er Bawab, ultimul ajungând la FCSB. Ceilalți doi plecați, în iarnă, de la CS Universitatea Craiova sunt foștii echipieri ai Sportului Studențesc București, mijlocașul Viorel Ferfelea și vârful de atac Costin Curelea. Totuși, „alb-albaștii” încă au un lot bun, în cadrul căruia au rămas pe loc fundașul stânga Bogdan Vătăjelu și mijlocașii ofensivi Andrei Ivan, Alexandru Mateiu și Nicușor Bancu, primii doi debutând sub tricolor, iar al treilea – la selecționata divizionară care s-a aflat recent, în turneu, în Turcia. Acolo unde au fost, de fapt, chemați, și Vătăjelu, și Ivan. Noul căpitan al Craiovei este bulgarul Valentin Iliev, care este posibil să facă pereche, pe linia de fund, cu un compatriot, Apostol Popov. În fața lor, la „închidere”, urmează a fi folosit al treilea bulgar din efectiv, Hristo Zlatinski. Jucători de valoare sunt și internaționalii din Insulele Capului Verde, Kay și Nuno Rocha. Deci, nu va fi vorba despre un meci „floare la ureche”, pentru „lupi”.

Duminică se va vedea dacă Schumacher a reușit să omogenizeze echipa din care este posibil să mai facă parte puțini dintre jucătorii din vara, toamna și luna decembrie ale anului trecut. Singurul capitol la care Petrolul pare a sta ceva mai slab,a cum, este poarta. Cei trei apărători ai buturilor au bifat, în cariera lor, împreună, doar 26 de prezențe în primul eșalon! Noul căpitan Cobrea a fost folosit de 25 de ori, împrumutatul Iustin Popescu, o dată, la jocul pierdut acasă, de Dinamo, la scor, în fața Viitorului, iar Bolboașă nici nu a debutat încă în Liga 1, apărând sporadic doar în Cupa României, la Petrolul! Titular va fi cert cel dintâi. Defensiva găzarilor propune cinci nume noi: Alexandru David (detașat, pentru un an calendaristic, de la FC Brașov), Constantin Mișelăricu (ex-Viitorul), Romain Inez (adus din Bulgaria, de la Botev Plovdiv), Giuseppe Prestia (de la urmașa… falimentarei AC Parma) și Fabrice Begeorgi (fost la AJC Ajaccio, ex-clubul lui Adrian Mutu). Este de așteptat ca patru dintre ei să apară în primul „11”, duminică. Ca mijlocaș central titular se pare că va fi Ludovic Guerriero (sosit de la Stade Lavalloise), iar în fața lui, din cvartetul ofensiv, la capitolul „noutăți”, fac parte Janko Pacar (ex-FC Chiasso), Bogdan Gavrilă (detașat tot de la Dinamo, ca și Popescu), internaționalul algerian având cel mai bun CV din lot, Karim Ziani, și Daniel Stana, revenit după mulți ani la Ploiești. Pe teren, în afara celui din urmă, au șanse de a apărea primii trei mai sus-amintiți. În sfârșit, postul de vârf de atac va fi asigurat de Michelle Paolucci și de Markos Michail, și italianul, și cipriotul fiind nou-veniți, cel dintâi având însă 100% șanse să facă parte din echipa de bază aliniată pe arena din Parcul Romanescu. Nu ar fi exclus ca primul „11” să arate astfel, apelând însă și câteva paranteze: Cobrea – Mișelăricu (Al. David), Inez, Prestia, Begeorgi – Guerriero – Pacar (Gavrilă), L. Marinescu (Bucșa), Zoubir (Ziani), Varga – Paolucci.

Comisia Centrală de Arbitri a anunțat brigada de la meciul de la Craiova, care îl are la centru pe bucureșteanul Marius Avram, ce va fi asistat la cele două linii de către constănțeanul Aurela Onița și de concitadinul Mircea Orbuleț. Ca rezervă a fost delegat tot un cavaler al fluierului din capitala țării, Iulian Dima, cu toții fiind monitorizați de  către un fost asistent cu ecuson FIFA, piteșteanul Eduard Dumitrescu. Observatorul pentru joc vine de la Hunedoara și este un ex-câștigător al Balonului de Aur, la Campionatele Mondiale de Tineret din Australia, Romolos Gabor.