Măsuri dure după controlul la DGASPC Prahova

Redactia -

Măsuri dure după controlul la DGASPC Prahova

 

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a prezentat rezultatele după controlul comandat la DGASPC Prahova, acolo unde mai mulţi oameni cu handicap au fost nevoiţi să stea la cozi interminabile pentru a fi verificaţi de către comisia de evaluare. Măsurile luate au fost dintre cele mai dure. Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a demis-o din funcţia de director al DGASPC pe Vasilica Floarea. Totodată, în urma controlului s-a concluzionat că nu s-a respectat procedura de evaluare.  După cum a declarat Mariana Câmpeanu, persoanele respective au fost evaluate de membrii Comisiei de evaluare, şi nu de specialiştii Serviciului de evaluare complexă, singura structură cu atribuţii în acest sens.  „Lipsa banilor nu justifică lipsa de respect”, a mai declarat ministrul. 

UPDATE: Măsurile luate de către Consiliul Judeţean Prahova

 

        Urmare a activităţii desfăşurate în zilele de 16 şi 17 mai 2013, Comisia pentru Sănătate, Protecţie Socială, Agricultură şi Activităţi Sportive a Consiliului Judeţean Prahova propune:

 

1.Eliberarea din funcţia de Director executiv al DGASPC Prahova a doamnei Florea Vasilica, începând cu data de astăzi, 17 mai 2013;

2.Sancţionarea Directorului executiv adjunct al DGASPC Prahova, domnul Bocioacă Alexandru;

3.In ceea ce priveşte preşedintele si membrii Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Prahova, se propune înlocuirea acestora după primirea avizului Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi după adoptarea unei hotărâri în prima şedinţă a Consiliului Judetean Prahova, conform legii;

 

Alte măsuri de îmbunătăţire a activităţii vor fi comunicate la sfârşitul activităţii Comisiei de verificare.

Consiliul Judeţean Prahova a demarat o campanie de informare a cetăţenilor prin toate mijloacele mass media, cu privire la faptul că persoanele netransportabile nu trebuie să se prezinte la sediul DGASPC; informaţii detaliate găsiţi în anexe.

Totodată, conducerea Consiliului Judeţean Prahova prezintă public scuze faţă de persoanele aflate în dificultate şi familiile acestora, implicate sub orice formă în relaţia cu DGASPC Prahova .

: