Măsuri luate pentru combaterea căpuşelor, în urma unei invazii la Spitalul de Infecţioase

Redactia -

Măsuri luate pentru combaterea căpuşelor, în urma unei invazii la Spitalul de Infecţioase

Prahovenii care se tem de căpuşe vor putea în sfârşit sta liniştiţi: SGU Ploieşti a decis protejarea lor prin începerea unor armple acţiuni de tratare chimică a zonelor verzi din municipiu, înspre prevenirea potenţialelor afecţiuni pe care căpuşele le pot cauza. Printre acestea, cele mai severe sunt boala Lyme şi borelioza, putând fi, în unele cazuri, mortale, mai ales în absenţa unui tratament timpuriu.

11 iunie va fi data vehiculată de SGU pentru începerea măsurilor de combatere a căpuşelor, reprezentanţii instituţiei fiind înarmaţi cu aparate portabile pe care le vor folosi la împrăştierea substanţei Fedona, un compus chimic netoxic pentru cetăţenii oraşului, însă cu efecte devastatoare pentru insecte. La Ploieşti, reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase au fost asaltaţi, în ultima lună, de peste 800 de persoane suspectate a fi muşcate de căpuşe. Mulţi dintre aceştia s-au prezentat pentru diagnostic având o stare clinică normală.

Subiectul căpuşelor a luat amploare în special în urma popularizării cazului actorului Şerban Ionescu, suspectat de o formă avansată de borielioză. Între timp, suspiciunile cu privire la conexiunea dintre starea sa şi bolile transmise de căpuşe s-a infirmat, actorul suferind de scleroză laterală amiotrofică, o boală degenerativă complexă.