Mugur Isărescu, tras la răspundere pentru vertiginoasa creştere Euro

Redactia -

Mugur Isărescu, tras la răspundere pentru vertiginoasa creştere Euro

Primul-ministru Victor Ponta a cerut astăzi raportul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, cu privire la măsurile ce pot fi luate pentru stabilizarea cursului valutar. La jumătatea zilei, 1 euro atinsese cota record de 4,4373 lei, declanşând întrebări despre modul în care BNR tratează această situaţie.

Ponta şi-a exprimat încrederea în abilitatea lui Isărescu de a gestiona problemele financiare ce pot apărea în urma creşterii vertiginoase a monedei Euro, însă a evidenţiat totodată necesitatea unei mai bune informări a guvernului cu privire la politica internă a BNR. El a declarat că aşteaptă rezultate şi de la Comitetul Naţional pentru Stabilitate Financiară, organism creat pentru a răspunde unor asemenea evenimente. Totodată, Ponta a exprimat dorinţa de a se pune la dispoziţia BNR ca partener în gestiunea situaţiei financiare din România, ministrul Florin Georgescu putând media o asemenea relaţie ca urmare a rolului său anterior în cadrul băncii.

Primul-ministru este decis să urmărească fluctuaţiile cursului valutar din următoarele săptămâni şi să intervină public, cu noi declaraţii, atunci când va fi cazul.