Mult a durat până ce astăzi a fost ales noul antrenor principal al Petrolului! Este Leo Grozavu

Dragos Trestioreanu -

Mult a durat până ce astăzi a fost ales noul antrenor principal al Petrolului! Este Leo Grozavu

Din momentul în care a apărut în media locală, pentru prima oară, informația potrivit căreia antrenorul principal al FC Petrolul Ploiești, din returul ediției 2017-2018 a campionatului Seriei a III-a din Liga a III-a, Romulus Ciobanu, urma să fie înlocuit din funcție, a trecut destul timp până ce, astăzi, 11 iunie 2018, pe siteul oficial al clubului găzarilor a apărut anunțul că a fost ales Leontin Grozavu, mai cunoscut în lumea fotbalului drept Leo Grozavu.

La finalul meciului dintre Astra 2 și Petrolul, din 18 mai, programat în penultima etapă a întrecerilor celui de-al treilea eșalon, www.jurnalulph.ro a lansat ipoteza că, deși și-a îndeplinit obiectivul, adică promovarea în Liga a II-a, antrenorul principal Romulus Ciobanu, cel care l-a înlocuit pe Octavian Grigore la finele turului trecutului campionat, urma să nu mai continue, în sezonul următor, cu trupa „lupilor”. Cum nu s-a dat, atunci, nicio explicație cu privire la această decizie, confirmată a doua zi la modul oficial, s-a speculat că schimbarea de antrenor s-ar fi făcut din cauza deteriorării atmosferei din vestiar, de care s-ar fi făcut vinovat acesta. Dar, tot ceea ce s-a întâmplat în realitate o știu doar cei în cauză și mai mult ca sigur că nu vom afla niciodată întregul adevăr.

Cert este că, deși a trecut aproape o lună de la apariția acelui zvon, abia astăzi, 11 iunie, a fost oficializată numirea unui nou tehnician principal la FC Petrolul, iar acesta este Leontin Grozavu, așa cum scrie în cartea de identitate a lui. Un fost fundaș central tare ca o stâncă, Grozavu a bifat meciuri la Relonul Săvinești (ediția 1986-1987), FC Baia Mare (1988-1992), Dinamo București (1992-1998), Ceahlăul Piatra Neamț (1998-2000 și 2002-2003), dar și în Germania, la FC Saarbrücken (2000 și 2002). După ce și-a pus ghetele în cui, el le-a pregătit pe FC Zalău (2003-2005), Universitatea Cluj (2005-2006), FC Minerul Baia Mare (2007), FC Botoșani (2007-2008, 2014-2015 și 2016-2017), CSMS Iași (2011), Luceafărul Oradea (2011-2012), Gaz Metan Mediaș (2015-2016), scăpându-se – neintenționat, sper! – din atenție prezența lui, din 6 februarie și până pe 16 aprilie 2018, pe banca de-acum fostei prim-divizionare ACS Poli Timișoara. Una omisă din anunțul oficial de pe siteul găzarilor! E drept că, în acest interval de timp, Leo Grozavu, acum în vârstă de 50 de ani, și staff-ul său nu au reușit să obțină niciun succes cu bănățenii, cei care au avut o serie nefastă de partide fără vreun succes, ajungându-se, la un moment dat, la nu mai puțin de 16 consecutive de acest gen! Nu toate însă cu Grozavu pe bancă!

Noul tehnician al Petrolului, a cărui carieră s-a desfășurat mai mult la FC Botoșani, în Liga 1, acolo unde a avut trei mandate, este perceput ca o mână forte, care-și conduce de pe margine jucătorii cu un ton ridicat, nesfiindu-se să mai aplice și unele corecții fizice unora care nu sunt pe placul său sau crede că nu-i ascultă și aplică sfaturile (vezi cazul arhicunoscut al lui Căătlin Golofca!). Situație în care viitorii echipieri ai Petrolului trebuie să fie avertizați, din start, că nimeni nu mișcă în front cu Leo Grozavu în spațiul tehnic, dar nu numai! Însă, el este renumit și pentru unele rezultate foarte bune obținute cu aceeași formație din Moldova, fiind apreciat astfel de oamenii de fotbal cărora le place instaurarea disciplinei cu… sudalma și palma! Ceea ce trebuie să știe, însă, nou-venitul antrenor al Petrolului este că la Ploiești, pe arena Ilie Oană, nu prea merge ca și pe „Municipalul” botoșănean!

Prezentarea oficială a lui Leontin Grozavu și amănunte despre efectivul pe care îl va avea la dispoziție în Liga 2, eșalon în care a fost convins să coboare după mai multe ediții pe prima scenă, se vor oferi într-o conferință de presă ce va fi organizată în curând, potrivit siteului clubului.

Foto: www.fcpetrolul.ro