Mult a fost (peste cinci ani), puțin a rămas până la prezentarea unui nou jucător al Petrolului: Hamza a semnat un contract până pe 30 iunie 2021! Și Deac a devenit „lup”

Dragos Trestioreanu -

Mult a fost (peste cinci ani), puțin a rămas până la prezentarea unui nou jucător al Petrolului: Hamza a semnat un contract până pe 30 iunie 2021! Și Deac a devenit „lup”

În iarna anului 2014, conducerea de-atunci a ulterior falimentatei SC FC Petrolul a reușit, după mai multe încercări, să sca…, pardon să vândă una dintre vedetele de atunci ale echipei „lupilor”, cel care a devenit un pic mai târziu internațional al Tunisiei, Younes Hamza. În clipul de dinaintea plecării la Plovdiv, pentru a semna un contract cu echipa bulgară de prim eșalon, Botev, Hamza a declarat printre altele că „mă voi întoarce într-o zi la Petrolul”. Ziua aceea a venit luni, 9 septembrie 2019, adică după cinci ani și jumătate! Timp în care nord-africanul a mai jucat, cu succes, la Ludogoreț Razgrad (grupele Champions League), tot în Liga 1 din Bulgaria, Tractor Sazi Tabriz, în primul eșalon din Iran, Škoda Xanthi, devenită apoi Xanthi FC, în Superliga Greciei, BB Erzurumspor, din eșalonul secund al Turciei, în sezonul promovării acesteia în Superligă, Al Ahli, Superliga Qatarului, și – din nou – în Superliga Greciei, atunci în vara lui 2018, la nou-promovata din Salonic, Aris. Adică rivala locală a mai celebrei PAOK, antrenată de către fostul tehnician al său de la FC Petrolul și Xanthi, Răzvan Lucescu.

Din 9 septembrie 2019 și până pe 30 iunie 2021, Younes va fi din nou echipier al Petrolului, acum al celui mai nou, care a „preluat ștafeta” în vara lui 2016 de la cel falimentat! Despre maghrebianul căsătorit cu o ploieșteancă, împreună având o fetiță, se poate spune că s-a întors… acasă, la vârsta de 33 de ani, urmând probabil ca, peste două ediții, să pună ghetele în cui, la clubul găzarilor, și să intre, apoi, în staff-ul executiv sau tehnic al acestuia. Evident, numai dacă nu cumva va fi atât de în formă pe gazon, în 2021, încât i se va propune prelungirea angajamentului parafat azi! Ținând cont de importanța acestui transfer, conducerea Petrolului a luat decizia lăudabilă de a-l prezenta oficial pe Younes Hamza, într-o conferință de presă, care va avea loc marți, 10 septembrie. Pe teren, tot la modul oficial, Hamza nu va putea fi revăzut decât după ce va primi permisul de muncă, el nefiind un fotbalist comunitar. Se speră ca acest document, fără de care nu poate evolua, să fie obținut într-o săptămână, maximum două, golgheterul SC FC Petrolul cu 37 de reușite în 67 partide fiind pregătit la zi, din punct de vedere fizic, și apt de a fi folosit imediat ce va avea intra în posesia permisului de muncă.

Tot astăzi, a fost bifat și al treilea transfer – după cele ale lui Ștefan Blănaru și Younes Hamza – al Petrolului, fiind vorba despre un fost mijlocaș de bandă de la FC Voluntari, Gabriel Deac, un bistrițean în vârstă de 24 de ani care se antrena sub comanda lui Flavius Stoican, principalul responsabil tehnic al „lupilor”, încă de la debutul săptămânii trecute. Deac și-a pus apostila pe un contract întins până la sfârșitul sezonului în curs, cu o opțiune de prelungire. Și ardeleanul este pregătit 100%, el evoluând în șase confruntări ale Voluntariului din această ediție de campionat a Ligii 1, adunând cu totul nu mai puțin de 84 de jocuri la echipa ilfoveană în primul eșalon, incluzând câștigarea Cupei României, pe arena Ilie Oană, și a Supercupei.

În altă de ordine idei, la prezentarea oficială a lui Hamza, se va putea afla și dacă transferul (și al) portughezului Filipe Teixeira mai este de actualitate pentru FC Petrolul sau a picat definitiv. Asta deși exista un zvon potrivit căruia Teixeira ar fi condiționat semnarea unui contract cu FC Petrolul nu numai dacă ar fi de acord familia lui, ci și dacă o va face și fostu-i coechipier de la defuncta SC FC Petrolul. Cum Younes a și făcut-o deja, rămâne să vedem dacă acel zvon va avea acoperire în realitate.

Foto: www.fcpetrolul.ro (Ionuț CĂRBUREANU și Ionuț PANĂ), www.digisport.ro și www.realitateadeprahova.net