Municipiul Ploieşti renunţă la deşeuri electrice în cadrul unei noi acţiuni de colectare a Asociaţiei RoRec

Redactia -

Municipiul Ploieşti renunţă la deşeuri electrice în cadrul unei noi acţiuni de colectare a Asociaţiei RoRec

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec şi autorităţile locale desfăşoară, pe 12-13 aprilie 2013, între orele 10.00-16.00, o acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice(DEEE) în Municipiul Ploieşti.

Cetăţenii au ocazia de a se debarasa corect şi responsabil de obiectele electrice şi electronice vechi sau stricate în cadrul campaniei „Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare”.

Cei care doresc să renunţe la aceste deşeuri, au la dispoziţie 14 puncte de colectare fixe, care vor fi amplasate în următoarele locaţii:

 1. 1.Zona Hale – în faţa Halelor
 2. 2.Bariera Bucureşti – la piaţa de la
 3. 3.Piaţa
 4. 4.Zona Mihai Bravu – la piaţa
 5. 5.Zona Cioceanu – în staţia de
 6. 6.Zona Lămâiţa – în staţia de
 7. 7.Zona Podul Înalt – la Complex
 8. 8.Zona Malu Roşu – în staţia de autobuz din faţa
 9. 9.Păltiniş – în staţia de
 10. 10.Zona Nord – în faţa Complexului Mare
 11. 11.Zona Cameliei – în parcarea auto de la
 12. 12.Zona Spitalul Judeţean – la Piaţa
 13. 13.Zona Cina – în staţia de
 14. 14.Republicii – în faţă la Mega                                                                                                           

În plus, cetăţenii care deţin echipamente grele sau voluminoase, pot folosi serviciul de preluare gratuită de la domiciliu, printr-o simplă programare telefonică la numerele 0751.302.115/0722.249.879, între 10-13 aprilie, în intervalul orar 10.00-16.00.

„Îi aşteptăm pe cetăţenii din Ploieşti să ni se alăture în această acţiune de colectare a deşeurilor electrice. Ne dorim să strângem cât mai multe obiecte uzate, pe care ulterior să le trimitem la reciclare şi astfel să protejăm mediul înconjurător de efectele negative pe care aceste deşeuri le-ar putea avea, dacă ar fi abandonate în natură.”, a declarat Andreea Dumitru, Manager Regional al Asociaţiei RoRec.

Cetăţenii care vor depune deşeuri electrice în cadrul acestei acţiuni, vor participa la o tombolă cu premii. Oferite de membrii fondatori ai Asociaţiei RoRec, Philips, Skill şi Candy, acestea sunt: 5 cafetiere, 5 ferăstraie verticale, 5 maşini de călcat, 4 frigidere, 5 cuptoare cu microunde, 2 boilere electrice. Câştigătorii vor fi anunţaţi la tragerea la sorţi de pe 15 aprilie, din interiorul Galeriilor Comerciale, ora 10.00.

Pentru mai multe informaţii despre acţiunile întreprinse de către Asociaţia RoRec în scopul colectării DEEE şi a educării publicului în spiritul ecologic, accesaţi www.rorec.ro . De asemenea, pentru a simţi pulsul comunităţii create la nivel naţional de către Asociaţia RoRec, vizitaţi-ne şi

pe facebook.com/AsociatiaRoRec.