Au ajuns la Kartepe și Gicu Grozav, Cătălin Tolea și Alex Radu. Dar a plecat, din nefericire, Andrei Jercălău, primul accidentat din cantonament!

Dragos Trestioreanu -

Au ajuns la Kartepe și Gicu Grozav, Cătălin Tolea și Alex Radu. Dar a plecat, din nefericire, Andrei Jercălău, primul accidentat din cantonament!

După primul meci amical al perioadei pre-competiționale de vară, antrenorul principal al FC Petrolul, Nicolae Constantin, a primit vineri, 24 iunie 2022, la Kartepe întăriri din țară. Asta după ce, în ziua testului câștigat în dauna echipei Dinamo-Auto Tiraspol (Republica Moldova), scor: 2-1, apăruse portarul Alex Radu (foto jos, în stânga, alături de Sebastian Moroz, în dreapta, și Raul Avram, cu spatele). Goal-keeper-ul în vârstă de 19 ani l-a înlocuit pe Andrei Jercălău (17 ani), trimis în țară pentru investigații suplimentare ulterior unei accidentări la genunchi suferite la antrenament, zilele trecute, după cum notează www.fcpetrolul.ro.

Astăzi, 24 iunie, de dimineață, team managerul Costel Ilie (foto sus, în stânga), l-a preluat de la aeroportul din Istanbul pe mijlocașul de bandă Gheorghe Grozav (foto sus, în dreapta, și la mijloc sus, al treilea de la stânga), tocmai aterizat dintr-o cursă aeriană de la Cluj. După orele prânzului, tot azi, a apărut la Kartepe, localitatea în care este cantonată FC Petrolul, încă un mijlocaș de bandă. Este vorba despre un alt „under”, ca și apărătorii buturilor mai sus-menționați. Dâmbovițeanul Cătălin Tolea (foto mijloc, jos, în dreapta, împreună cu Bart Meijers și unul dintre masori) fusese învoit pentru susținerea probelor de la examenul de bacalaureat, la un liceu din Târgoviște, rezultatele acestora urmând să le primească luni, în ziua celui de-al treilea joc-test al echipei sale, primul dintre cele două cu echipe din Qatar: contra Al Markhiya SC Doha.

De subliniat că, dacă Grozav a fost adus, ca jucător liber de contract, de la MTK Budapesta, trupă care a retrogradat destul de recent în eșalonul secund din Ungaria, iar Cătălin Tolea a debutat în Liga a II-a din România în ultima etapă, la meciul Petrolului, Slobozia, cu Unirea, scor: 0-0, Alex Radu fusese împrumutat în L3. Mai precis, la CSO Plopeni, în returul trecute ediții, acolo unde a fost rezerva fostului petrolist Ștefan Georgescu. Vara aceasta, talentatul longilin goal-keeper ploieștean a revenit după împrumut la clubul de care aparține, FC Petrolul Ploiești.

În acest moment, sub conducerea lui Nae Constantin și a staff-ului acestuia, se pregătesc și vor și juca 24 de fotbaliști. Un efectiv pe care se pare că va conta până la finele stagiului din Turcia. Dacă vor mai fi și alte achiziții, acestea vor ajunge mai degrabă la întoarcerea în România. De consemnat că junele Jercălău a fost primul „lup” accidentat în acest cantonament și care nu a putut fi recuperat la fața locului. Dar, se speră că va fi și ultimul, până la zborul spre Aeroportul Otopeni mai fiind o săptămână. Până atunci însă, sâmbătă, 25 iunie, de la ora locală 18.00 (aceeași în România), FC Petrolul va bifa al doilea meci amical, de data aceasta cu o formație de eșalon inferior din Turcia, Beykoz 1908 S.K.D. Istanbul, din al cărei efectiv fac parte numai jucători autohtoni. Se speră ca și acest joc să fie transmis live pe FCP TV, dar dacă așa se va întâmpla se va afla abia în ziua partidei-test. Revenind la Andrei Jercălău, dorința petroliștilor este ca acciodentarea lui să nu fie gravă și să nu necesite astfel o perioadă mai lungă de stat pe tușă.

Foto: Facebook story și  www.fcpetrolul.ro