După cinci victorii și o remiză, FC Petrolul aproape că și-a cristalizat primul „11”, cu o săptămână înainte de debutul Superligii. Dacă semnează și Felix Mathaus, ar mai putea apărea însă o modificare în formula de start

Dragos Trestioreanu -

După cinci victorii și o remiză, FC Petrolul aproape că și-a cristalizat primul „11”, cu o săptămână înainte de debutul Superligii. Dacă semnează și Felix Mathaus, ar mai putea apărea însă o modificare în formula de start

Ce ziceți, stimați petroliști, de formula aceasta: Avram – Meijers, Tamaș, Huja – Pașov, Cebotaru, Jair, Țicu – Cioiu, Ivanovski, Grozav? Este cea care s-a cristalizat după cinci victorii consecutive și o remiză, în meciurile amicale din intersezon? Cred că ar fi bine pentru bifarea obiectivului neanunțat încă oficial, dar presupus: evitarea ultimelor patru locuri din ierarhia ediției 2022-2023 a Ligii 1-Superligă. Îmbucurător este că vor fi și rezerve bune, iar dacă amintesc despre Seto, Irobiso, Măzărache, Horj (foto jos, în duel aerian cu Cătălin Căbuz, portarul din a doua repriză a amicalului contra Chindia Târgoviște) și Velisar, jucători cu prezențe în primul eșalon, am zis (aproape) totul. Nu îi voi neglija, desigur, nici pe tinerii Moroz, Jercălău, Radu, Borța, Olaru, Bratu, Tucaliuc și Dragoș Gheorghe, fiecare putând avea „în raniță bastonul de mareșal”!

Dacă va semna și internaționalul din Insulele Capului Verde Felix Mathaus, ex-căpitanul fundaș central al retrogradatei Gaz Metan Mediaș, va fi perfect și pentru lot, și pentru defensivă, și – posibil – și pentru primul „11”. Unul care ar putea suferi astfel o modificare hai să-i zic mai de ultim moment. E drept, pentru un țel mai performant, ar mai fi fost nevoie de (încă) nu mai puțin de alte trei achiziții. Însă, vom vedea ce va fi și fără… Principala problemă, acum, o să fie aducerea cât mai repede la un nivel fizic similar noilor coechipieri a lui Irobiso și, dacă va veni într-adevăr, și a lui Mathaus.

Sâmbătă dimineață, la Strejnicu, pe fosta arenă Conpet, trupa lui Nae Constantin a condus după primele 45 de minute, Ivanovski (foto sus, felicitat de antrenor) deviind subtil o centrare de manual a lui Țicu (foto mijloc sus), excelent lansat de Grozav. A fost ultima fază a celei dintâi reprize, una în care antrenorul principal a comandat mai noul 1-3-4-3, la care a renunțat însă la reluare, în favoarea unui 1-5-4-1, așa, la siguranță. Pesemne că și-a dorit astfel să testeze capacitatea jucătorilor de a menține un 1-0, cedând posesia și acceptând dominarea adversaarilor. S-a rezistat aproape o jumătate de oră, minutul 72 fiind cel până la care s-a ținut tabela la la fel ca la finalul primului mitan.

Fostul petrolist de la vârsta de 12-13 ani, Andrei Șerban, coleg de generație al căpitanului Petrolului, Vali Țicu, a șutat periculos pe jos, din afara careului mare, Moroz a intervenit in extremis, respingând în lateral, așa cum trebuia, însă, din păcate, Mihaiu nu a fost talonat și a înscris la colțul lung. Până la ultimul fluier al centralului ploieștean de Liga 1 Andrei Moroiță au mai fost ocazii de o parte și de alta, fiind de reținut mai ales execuția din lovitură liberă, lateral dreapta, la 20 de metri de buturi, a aceluiași talentat Șerban, balonul lovind atunci încheietura barelor din stânga a porții „lupilor”! Oricum, putea câștiga și Petrolul, dar și Chindia, echipe care se vor reîntâlni, cred, de încă trei ori, oficial, în sezonul care va debuta vineri, 15 iulie 2022. Combatantele amicale de la Strejnicu vor începe abia luni, pe 18, de la 21.30, respectiv 18.30. Pentru primul joc, cel cu FC Voluntari, formație de play-off, a miza numai pe defesnivă ar fi un risc, antrenorul oaspeților, Liviu Ciobotariu, beneficiind de un lot omogen și capabil oricând să nu piardă. Mai precis, să facă și remiză, dar și să câștige!

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)