NanoCell, pariul LG pe piața smart TV-urilor

Vlad Preda -

NanoCell, pariul LG pe piața smart TV-urilor

Criza coronavirusului și izolarea forțată care a fost necesară în ultimele două luni și jumătate a sporit consumul de televiziune, printre altele. Tehnologiile de vizionare sunt iar de actualitate, iar LG, care deja conducea segmentul OLED, a făcut un pariu foarte important pe nișa televizoarelor LED cu gama NanoCell 4K.

LG Smart TV – oferte emag.ro

LG NanoCells dispune de panouri IPS cu până la 178 de grade de vizualizare și tehnologie proprie de nanoparticule color, capabile să reproducă în mod realist și precis întreaga gamă de culori din unghi și cu rezoluție 4K. Cu cât numărul de inchi al diagonalei unui televizor este mai mare, cu atât mai important este unghiul de vizualizare, care beneficiază de ecrane IPS față de TN sau VA tradiționale.

Televizoarele tradiționale distorsionează culorile atunci când ecranul este privit dini lateral. Acest lucru nu se întâmplă în cazul televizoarelor cu NanoCell de la LG. NanoCells sunt nanoparticule cu diametrul de 1 nanometru, cel mai mic inserat vreodată într-un televizor LED. Dimensiunea lor mică permite distribuirea a milioane de astfel de nanoparticule pe ecran, pentru a acoperi 100% din culoarea necesară în semnalele video de cea mai înaltă calitate.

LG Smart TV

Sistemul de iluminare locală Smart Dimming contribuie, de asemenea, la această experiență, care, împreună cu tehnologia Full Array Pro, permite îmbunătățirea contrastului și atingerea celui mai adânc negru, deoarece reduce poluarea luminoasă obținând o definire mai bună. Evident, nu atinge nivelul unui ecran OLED, dar se observă o îmbunătățire vizibilă la televizoarele convenționale. Într-un scenariu în care tot mai multe producții sunt filmate în 4K sau chiar mai mult, îmbunătățirea vizionării este apreciabilă.

În interiorul noului LG funcționează procesorul inteligent Alpha 7 de generația a doua, care recunoaște calitatea conținutului original și optimizează claritatea, detaliile și luminozitatea prin analizarea imaginilor și a luminii ambientale.

Inteligența artificială

Tehnologia de inteligență artificială a LG transformă televizorul în creierul unui smart home. LG AI TV învață de la utilizator, din obiceiurile sale, din gusturile și interesele sale, ceea ce-i permite să facă sugestii în baza preferințelor pentru filme, programe și muzică. Televizoarele NanoCell sunt compatibile cu majoritatea asistenților de voce de pe piață, având un sistem Open care se integrează cu Google și Amazon Alexa, fără a avea nevoie de boxe inteligente adiționale.

În plus, acestea sunt singurele televizoare LED compatibile cu toate formatele HDR. Cu algoritmul mărcii sudcoreene sunte reprezentate conținuturile generice HDR 10, HLG Pro și, prin aplicarea mapării dinamice frame-by-frame, claritatea este garantată.

O opțiune interesantă este modul Galerie, cu care puteți vizualiza fotografii impresionante de pe TripAdvisor, însoțite de muzică și actualizate în fiecare sezon. Televizorul devine astfel un cadru uriaș atunci când nu este folosit pentru a viziona seriale sau filme. Asadar daca vrei sa te uiti la Netflix pe noul tau televizor LG smart, nu ezita sa comanzi unul!

Sound Bar

Un alt aspect în care LG NanoCell iese în evidență este sunetul Dolby Atmos: televizorul surprinde mișcarea tuturor obiectelor într-un mod realist și produce un sunet surround de 360 de grade.

Însă, dacă utilizatorul dorește o experiență audiovizuală completă, barele de sunet LG oferă un sunet superior, cu mai multe nuanțe și profunzime, datorită colaborării cu Meridian Audio, pionieri în domeniul audio de înaltă revoluție.