Ne-am întors de unde am plecat: CSU Asesoft a pierdut şi la Cluj

Redactia -

Fosta sextuplă campioană naţională a baschetului masculin autohton, CSU Asesoft Ploieşti, a început returul sezonului regulat tot aşa cum a început şi această ediţie de campionat: cu o înfrângere în faţa echipei care a detronat-o după şapte ani de dominare a sportului jucat la panou în ţara noastră – „U” Mobitelco BT Cluj. Dacă, în tur, rezultatul din sala de sport de la Brazi a fost de 95-97, după prelungiri, de data aceasta, băieţii lui Marcel Ţenter, deşi fără doi jucători importanţi din lot – căpitanul Mihai Silvăşan şi americanul care a decis câştigătoarea campionatului, în ultima secundă a meciului al şaselea, Tyler Franklin Morris, s-au impus la 10 puncte: 77-67 (16-24; 20-10; 18-19; 23-14). Culmea, a fost un joc în care Asesoft a debutat foarte bine şi a avut 10 minute aproape de vis, încheiate cu un ecart de 8 puncte, după  o serie de aruncări de dincolo de 6,75 de metri, care ni l-au reamintit pe „lunetistul” Arvydas Cepulis din zilele sale bune. Nici sfertul al doilea nu a pornit rău pentru oaspeţi, însă, s-a „rupt” când banca Asesoftului a fost pedepsită cu fault tehnic. De-atunci, clujenii încurajaţi de peste 2.000 de fani pătimaşi, aflaţi în tribunele sălii Horia Demian, la partidă asistând şi jucători ai echipei de fotbal „U” Cluj, însoţiţi de antrenorii lonuţ Badea şi Dragoş Radu, au început să evolueze tot mai bine. Cu acest public s-a duelat – şi a rezistat onorabil – micuţa galerie Blue Generation venită de la Ploieşti. La pauza mare, s-a mers la cabine cu un avantaj de doar puncte al clujenilor, CSU Asesoft, rămânând totuşi în meci.

Oaspeţii au câştigat sfertul al treilea, la limită, iar speranţele de a se întrerupe seria de patru eşecuri din ultimele cinci meciuri deveniseră iar mari. Numai că, emoţiile şi oboseala – într-un interval scurt de timp, „alb-albaştrii” au trebuit să susţină trei meciuri infernale, două în Cupa României, cu BC Timişoara, plus primul din retur,  cu „U” Mobitelco BT, adăugându-se şi două deplasări lungi, în Banat şi la Cluj – şi-au spus cuvântul. Graţie jocului foarte bun al lui Kyndall Dykes, refăcut miraculos după o accidentare, Zoran Krstanovic şi Vladimir Mjovic (cu un „double-double”, 12 puncte şi 10 recuperări, toate defensive), gazdele au câştigat din nou un meci arbitrat de timişoreanul Alin Mircea Faur, sibianul Ciprian Stoica şi mureşeanul Adrian Habor. Oarecum ciudată, aprecime că a fost delegarea acestor cavaleri ai fluierului, ca şi, mai ales, a comisarului FRB, un alt timişorean – Radu Bucerzan, cel cu scandalul cu pivotul mobil Cătălin Burlacu (foto; www.a1.ro), de la Târgu Mureş. Apropo de căpitanul Asesoftului, el a fost din nou la înălţime,  lăsând impresia  că – dacă nu ar evolua el – echipa lui Vladimir Arnautovic nu ar fi prea sigură de prinderea unui loc în play-off. În afara lui Burlacu, de la ploieşteni s-au mai remarcat Cepulis, recordmenul reuşitelor de 3 puncte din acest meci, patru, şi Drasko Albijanic, bosniacul luptând cu multă ambiţie şi eficacitate sub panoul advers. În schimb, Darius Hargrove nu a fost într-o zi prea grozavă. Cât despre Aleksandar Vlahovic, tânărul sârb întârzie să se maturizeze. Iar în privinţa compatriotului lui, Rade Dzambic, ca şi a lui Angel Santana şi Andrei Căpuşan, de altfel, începem să ne punem anumite semne de întrebare. Sincer, la modul cum joacă acum Asesoftul, şi nu-i deloc vina lui Arnautovic, şi o intrare în play-off e cam greu de anticipat. Cert este că-i mai trebuie jucători de valoare echipei ploieştene.

„U” Mobitelco BT: Mihai Paul (10 puncte; 1×3 puncte), Jerome Anthony LaGrange (6; 1×3), Vladimir Mijovic (12; 3×3), Zoran Krstanovic (22), David Montaire Lawrence (7)/IKyndall Dykes (18), Ioan Alexandru Pop, Şanta Szabolcs (2). Antrenor: Marcel Ţenter.

CSU Asesoft: Aleksandar Vlahovic (2), Szijarto Levente (2), Cătălin Burlacu (22; 2×3), Drasko Albijanic (14), Arvydas Cepulis (12; 4×3)/Darius Hargove (11; 1×3), Andrei Căpuşan (4), Rade Dzambic, Angel Santana. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Interesant este că, privind cifrele statistice de la finalul întâlnirii de la Cluj, CSU Asesoft i-a fost superioară lui „U” Mobitelco BT la aruncările de 2 puncte, de 3 puncte şi la cele libere, pierzând însă la recuperări, pase decisive, mingi irosite, capage şi baloane câştigate. Ceea ce a decis, până la urmă, rezultatul final, defavorabil oaspeţilor, care au rămas însă pe locul al VIII-lea la ierarhiei la zi a Diviziei A, scăpând de pericolul de a fi egalaţi la puncte de către formaţia de poziţia a IX-a, Energia Rovinari pierzând acasă în faţa lui BC Mureş Târgu Mureş.