Neanunțat încă, oficial, drept nou antrenor al Petrolului, Mihai Stoichiță a început cu pretențiile!

Dragos Trestioreanu -

Neanunțat încă, oficial, drept nou antrenor al Petrolului, Mihai Stoichiță a început cu pretențiile!

UPDATE. În sfârșit, SC FC Petrolul a făcut public numele antrenor al echipei, știre ce fusese postată, încă de aseară, de siteul Gazetei sporturilor. Mihai Stoichiță este de-acum principalul responsabil tehnic al grupării „lupilor”, iar secundul – alături de Mihai Oancea – tânărul proaspăt posesor de licență PRO, Răzvan Rotaru, iubitul președintei Federației Române de Natație, fosta mare campioană Camelia Potec. Roatru a fost și jurnalist la cotidianul Gazeta sporturilor, apreciat de directorul ziarului, Ovidiu Ioanițoaia.

Deși informația potrivit căreia Mihai Stoichiță ar fi acceptat oferta patronatului SC FC Petrolul Ploiești de a fi noul antrenor principal al „lupilor” – pe care i-a și urmărit pe viu la Timișoara, în meciul pierdut de găzari în optimile Cupei României-Timișoreana, cu ACS Poli – a fost postată, de miercuri seară, pe www.gsp.ro, pe siteul clubului găzarilor nu a apărut încă și confirmarea. Totuși, și-așa, Stoichiță – care a mai „scăldat-o” puțin pe la televiziunile DigiSport și Dolcesport, în privința numirii sale în noul post – a început cu pretențiile. Astfel, deși anunțase că a fost de acord să vină la Petrolul atras de tradiția clubului și de entuziamul suporterilor, cel supranumit „Lippi” a declarat că nu vrea ca noua lui echipă să mai joace, acasă, pe arena Ilie Oană! Evident, a explicat că gazonul din prezent îi împiedică pe Laurențiu Marinescu & Co. să-și arate valoarea. E adevărat că numai gazon de Liga I mai poate fi numită iarba de pe „Ilie Oană”, dar se vede că tehnicianul nu ține cont că acel entuziasm al fanilor (foto; www.gsp.ro), despre care amintea încântat, miercuri, este infinit mai mare pe propriul stadion, decât prin alte locuri.

Și numeric, și din punctul de vedere al atmosferei, este cu totul altceva acasă, decât pe alte stadioane din țară, acolo pe unde ar vrea Mihai Stoichiță să joace Petrolul… „acasă”. A dat-0 ca exemplu pe Pandurii, echipă care face spectacol și la Drobeta-Turnu Severin, unde combate pe „propriul teren”, până se va finaliza modernizarea arenei din Târgu Jiu. Numai că, lotul gorjenilor este net superior, acum, celui al prahovenilor.

Stoichiță va debuta totuși pe banca trupei găzarilor sâmbătă, 31 octombrie 2015, la 20.30, în direct la televiziunile Look TV, DigiSport și Dolcesport, în meciul contra formației CSMS Iași, pe stadionul Ilie Oană. La fel cum se va întâmpla și pe 9 noiembrie, de la aceeași oră, împotriva Concordiei Chiajna. Cerând ca Petrolul să meargă în pribegie, se pare că noul antrenor nu a luat în calcul nici starea de insolvență a clubului „galben-albaștrilor”, orice deplasare incumbând un efort material important în plus, nici faptul că, din vară încoace, echipa nu mai este însoțită în afara Ploieștiului de un număr atât de mare de susținători morali. Cum s-a întâmplat în ultimele trei sezoane.