NEGATIV pentru apropiate rezultate… POZITIVE! Scăpată de o grijă, Petrolul a trecut la antrenamente pe „căprării”

Dragos Trestioreanu -

NEGATIV pentru apropiate rezultate… POZITIVE! Scăpată de o grijă, Petrolul a trecut la antrenamente pe „căprării”

După ce luni, 25 mai 2020, toți cei 23 de jucători ai Petrolului intrați în carantina-cantonament de la „Vigo Hotel”, din Ploiești, au fost testați, prima oară – dintre cele trei ședințe de acest gen, în decurs de 14 zile -, pentru virusul Covid-19, a doua zi, pe 26 mai, s-a primit și rezultatul. Din fericire, toți cei intrați în carantina de la „Vigo” l-au primit pe cel mult dorit – cred că și cel așteptat, de altfel – de la specialiști. Adică, a fost negativ pentru toată lumea. Drept urmare, s-a putut da drumul la antrenamente la Strejnicu, pe fosta bază sportivă Conpet, însă – deocamdată, după cum se știe – numai pe grupuri de câte patru fotbaliști. Pe „căprării”, așa cum se zicea odată!

Pe www.fcpetrolul.ro, ofițerul de presă al clubului găzarilor, Ionuț Pană, păstrând distanțarea socială, după cum se deduce, a surprins, ieri, mai multe instantanee, primii „actori” fiind, pe de o parte, antrenorul principal Costel Enache și jucătorii Younes Hamza, Ștefan Bărboianu, Derlis David Meza Colli și Alexandru Saim Tudor, iar pe de alta, preparatorul fizic italian Alessandro Tessaiga Cittadino cu seniorii Armando Vajushi și Ștefan Miluță Blănaru, plus junii „U 20” Daniel-Robert Enache și Mihai Nițescu. Fiecare grup cu treaba lui, dar și cu ora sa de prezență pe gazonul arenei centrale de la Strejnicu. Și așa s-a întâmplat și cu restul de 16 coechipieri ai lor, împărțiți în alte patru grupe. Iar asta, cel puțin până la 1 iunie, atunci când – potrivit directorului sportiv Costel Lazăr – o relaxare a protocolului FRF ar conduce la antrenamente cu tot lotul.

Altfel, cu o lună și opt zile înaintea startului play-off-ului, nu se știe încă data la care se va efectua tragerea la sorți a meciurilor. Reamintesc că UTA Arad, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele vor beneficia de trei partide pe teren propriu și doar două în deplasare, iar Campionii FC Argeș Pitești, FC Petrolul Ploiești și Rapid București, exact invers, adică numai două acasă și trei „afară”. În schimb, astăzi, 27 mai, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al FRF, s-a făcut cunoscut că s-au votat unele amendamente la regulament, care se vor aplica și în eșalonul secund. Astfel, pe banca de rezerve vor lua loc, din play-off, nouă fotbaliști, nu șapte ca până la momentul suspendării Ligii a II-a din cauza pandemiei de coronavirus, iar schimbările nu vor mai fi trei, ci – de-acum – cinci. Dar, de subliniat că se vor efectua, pentru a nu întrerupe cursivitatea jocului, în trei momente ale meciului.

Totodată, în același play-off, un cartonaș roșu, primit – fie direct, fie cumulat din două „galbene” – în etapa precedentă opririi competiției, se va transforma automat într-o suspendare la primul duel. AQsta în vreme ce toate cartonașele galbene de suspendare, 4, 7 sau 9, primite până atunci, ca și cele care nu ar fi condus la o lipsire a dreptului de joc pentru o partidă, se vor șterge cu buretele. Dar, nota bene, fiind vorba de-un play-off cu numai cinci confruntări pentru fiecare dintre combatantele menționate mai sus, un echipier va sta imediat după ce a primit al doilea cartonaș galben, în runde diferite. Măsuri importante și, în același timp, binevenite, în special cea dintâi, care a fost aprobată inițial de către IFAB, organismul internațional ce stabilește, în lumea fotbalului mondial, regulile jocului și modificările survenite ulterior.

Foto: www.fcpetrolul.ro