„Negativii” Petrolului au rămas „negativi” și după retestarea dintr-o zi de marți cu noroc! „Primvs Derby” se va juca așa cum a fost stabilit! Sâmbătă, pe „Ilie Oană”, deci, Petrolul – Rapid!

Dragos Trestioreanu -

„Negativii” Petrolului au rămas „negativi” și după retestarea dintr-o zi de marți cu noroc! „Primvs Derby” se va juca așa cum a fost stabilit! Sâmbătă, pe „Ilie Oană”, deci, Petrolul – Rapid!

În urma retestărilor celor 18 fotbaliști ai FC Petrolul, ale căror rezultate de săptămâna trecută primiseră verdictul „negativ”, ploieștenii au primit, potrivit surselor noastre, altele la fel de bune, în sensul că toți au primit tot astăzi, 7 iulie 2020, aproape pe „repede înainte”, vestea așteptată. Cu același rezultat, „negativ”, Laurențiu Marinescu și cei 17 coechipieri ai săi – nu se știe încă dacă Mihai Nițescu ar fi totuși refăcut după o problemă musculară, antrenamentele fiind oprite vineri, pe 3 iulie 2020 – s-au putut antrena din nou și vor combate sâmbătă, 11 iulie, de la ora 20.15, în derbiul cu Fotbal Club Rapid, egala de azi din deplasare a echipei de pe locul secund, CS Mioveni, scor: 0-0. Astfel, ambele partide disputate deja în prima etapă a play-off-ului ligii secunde fotbal, Turris-Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș Pitești și CS Mioveni – Fotbal Club Rapid București, s-au încheiat cu remize albe!

Rezultate bune pentru FC Petrolul, al cărei meci de la Arad, cu UTA, a fost amânat, dar – în condițiile date – ar putea fi reprogramat pentru marți, 14 iulie, sau miercuri, 15 iulie, în funcție de înțelegerea dintre FRF și posturile de televiziune ce dețin drepturile de transmisie exclusivă a partidelor Ligii a II-a. După prima rundă, cu două partide bifate, reamintesc, lider este UTA, cu 25 de puncte (1 meci mai puțin jucat), pe locul 2 a revenit CS Mioveni, cu 21 de puncte, pe 3 este Turris (tot cu 21), pe poziția a patra se află FC Argeș (20), pe a cincea – Rapidul (20), iar pe ultima, a șasea, Petrolul (19, dar cu o confruntare mai puțin). În urma rezultatelor de egalitate de la Turnu Măgurele și Mioveni, ierarhia – de la la locul 2 la 6 – a rămas, firește, la fel de strânsă ca și înaintea startului play-off-ului. În acest context, băieții lui Costel Enache ar trebui să forțeze victoria la Arad, cea care – coroborată cu un succes în dauna trupei lui Dan Alexa – ar deschide perspectiva nu numai a urcării pe a doua poziție direct promovabilă, ci și posibilitatea menținerii acesteia!

Rămâne acum de așteptat cum vor retesta și cei șase fotbaliști ai Petrolului declarați joia trecută „pozitivi”. Două noi teste, la 48 de ore unul după altul, cu un rezultat „negativ”, i-ar repune în circuitul competițional pe Younes Hamza, Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru, Serge Yvann Ekollo, Armando Vajushi și Adrian Nicolae (ultimii doi, fără meciuri la activ, în acest sezon, la „galben-albaștri”). Fiind decretați asimptomatici, nu ar fi exclus ca toți să primească un rezultat dorit, însă nu cred și că vor prinde derbiul de sâmbătă, de pe arena Ilie Oană, aceeași pe care cert se vor juca în cuplaj, pe 22 iulie, tot fără public, finalele Cupei României, la „U 19”, respectiv seniori. Dar, să nu anticipez poate prea mult!

Foto: www.fcpetrolul.ro