Nepomuceno începe să arate cu adevărat ce poate! Gol în remiza cu Subotica

Dragos Trestioreanu -

Nepomuceno începe să arate cu adevărat ce poate! Gol în remiza cu Subotica

Autorul golului victoriei Petrolului, pe „Arena Națională”, în primăvară, în dauna echipei ce avea să devină campioana ediției 2014-2015 a Ligii I, FC Steaua SA București, internaționalul din Curacao, Gevaro Nepomuceno (foto; www.fcpetrolul.ro), a bifat duminică, 28 iunie, la Zlatibor, reușita care părea să aducă o nouă victorie a găzarilor în stagiul de pregătire și jocuri din Serbia. Nepomuceno a deschis scorul în testul cu FK Spartak Subotica, în minutul 71, dar nu a fost suficient, totuși. Zece minute mai târziu, Dimitrievic a egalat rezultatul de pe tabelă, dar – notează siteul „lupilor” – după o fază în care portarul Mirel Bolboașă a acuzat că ar fi fost faultat inițial. Cum arbitrul a fost sârb, scorul final a fost de 1-1 (0-0), a doua remiză a „galben-albaștrilor” în compania unei formații locale de prim eșalon, după acel 0-0 cu Vojvodina Novi Sad, de joi. În condițiile în care Selymes Tibor s-a confruntat cu mai multe absențe din motive medicale, Marian Dean Beța, Yohan Bocognano, Cheikh Diarra, Harlem-Eddy Gnohere și Jeremy Faug-Porret, fundașul stânga francez acuzând o stare febrilă în ziua partidei, scorul de egalitate este însă de apreciat.

Potrivit www.fcpetrolul, Gevaro Nepomuceno a primit o minge pe stânga, în zona lui favorită, a avansat și a trimis mingea, pe sub portarul advers, în plasă, egalarea survenind după o fază fixă – un corner. Același site descrie prima repriză a întâlnirii drept una de uzură, iar pe a doua ca fiind ceva mai spectaculoasă, apărând și oportunitățile de a marca, de o parte și de alta. Mai aproape a fost totuși Spartak, cu o bară, sârbii lovind, de altfel, unul dintre stâlpii buturilor Petrolului și în prima jumătate a meciului.

Duminică, au debutat la găzari și ultimele două achiziții, internaționalul român Adrian Ropotan și cel moldovean, Nicolae Milinceanu, niciunul nefiind integralist, cel dintâi evoluând cu patru minute mai mult decât al doilea, ambii aflându-se însă în primul „11”. Selymes i-a utilizat pe următorii jucători: Cobrea (60 – Bolboașă) – Peteleu, Alecsandru, Benga, Al. Chiriță – Ropotan (55 – Hassan) – Zoubir, L. Marinescu (cpt; 71 – Andre), Altama, Nepomuceno – Milinceanu (51 – Vl. Rusu). După cum se observă, noul tehnician al ploieștenilor a optat, de data aceasta, pentru un sistem 1-4-1-4-1, cu Ropotan la închidere, iar după înlocuirea acestuia, cu Altama în acel post, cu Nepomuceno pe stânga și Zoubir pe dreapta, Marinescu fiind peste trei sferturi din duel așezat în spatele atacantului împins, Milinceanu și, apoi, Vlad Rusu. Alexandru Chiriță, ca și Zoubir, a fost din nou integralist și din nou improvizat ca fundaș stânga, din cauza absenței de ultimă oră a lui Faug-Porret. Odată cu sosirea fostului dinamovist, Florent Andre pare a-și fi pierdut locul de tittular la închidere, prinzând acum doar 19 minute pe teren, după ce l-a schimbat pe Marinescu. Cum mai sunt doar mai puțin de două săptămâni până la startul oficial cu FCSB, din deplasare, iar lista accidentaților se menține numeroasă, este de așteptat ca managerul sportiv Mihai Joița să aibă serios de lucru (și) în aceste zile, efectivul Petrolului fiind încă subțire numeric, rezultatele de până acum, fără vreun eșec, neputând aduce în discuție aspectul valoric al lotului. Îmbucurător este că Nepomuceno și-a dat drumul, în sfârșit, la joc, a căpătat mai multă încredere, a fost integralist și se pare că e pe un drum bun.

Marți, 30 iunie, vine rândul formației FK Jagodina, tot din Super Liga Serbiei, de a oferi replica Petrolului, „lupii” intrând, de-acum, în linia dreaptă a pregătirii duelului cu trupa campioană en-titre, care se cam caută, bucureștenii pierzând un test în fața unei formații de-abia intrată în eșalonul secund austriac, scor: 4-5 cu Austria Klagenfurt, și terminând la egalitate cu o fostă adversară din preliminariile Ligii Campionilor, 1-1 cu Legia Varșovia.