Cu Diarra, întâlnire la tribunalul civil, fiindcă este vorba despre un contract de muncă, anunță președintele executiv al Petrolului! Oficialul crede că africanul s-ar fi lăsat pradă sfaturilor interesate ale reprezentantului lui din Mali, ignorând că are contract în derulare încă un sezon cu găzarii!”

Dragos Trestioreanu -

Cu Diarra, întâlnire la tribunalul civil, fiindcă este vorba despre un contract de muncă, anunță președintele executiv al Petrolului! Oficialul crede că africanul s-ar fi lăsat pradă sfaturilor interesate ale reprezentantului lui din Mali, ignorând că are contract în derulare încă un sezon cu găzarii!”

După ce se așternuse oarecum liniștea ulterior scandalului iscat de golgheterul Petrolului din campionatul trecut al Ligii a II-a, Sory Ibrahim Diarra (foto în text), acesta neprezentându-se nici acum, ca și în iarnă, de altfel, la pregătiri, ba chiar apărând și informația potrivit căreia ar dori să se transfere, ca „liber de contract”, la ȚSKA 1948 Sofia, plus o discuție privată de pe Facebook, din nou s-au iscat valuri cât casa. Asta și deoarece conversația cu pricina ar fi devoalat existența unui acord neoficial între clubul găzarilor și cel la care s-a anunțat că ar ajunge Diarra! Drept urmare, am căutat să aflu ce părere are despre caz și ce vești noi are președintele executiv al „lupilor”, Costel Lazăr (foto sus). Mai precis, cel vizat, de către un suporter, că ar fi stat la baza transmiterii acelui acord!

– Domnule președinte, noutăți în privința lui Diarra?

Costel LAZĂR: Întâi de toate, țin să precizez pentru toată lumea că acea conversație apărută în presă este o făcătură, un fake, așa cum se zice acum! Ce interes am fi avut să promitem că îl vom lăsa să plece, liber de contract, pe un fotbalist care speram să fie vârful de lance al nostru în prima ligă, după promovare?!?

– Da, practic, nu știu de ce ați fi dat acest acord. Atunci, de unde a apărut acea discuție de pe rețeaua de socializare?

C.L.: Repet, e o făcătură și, ca urmare, nu mai am ce comenta pe marginea acesteia. Totuși, hai să vă zic ceva. A dorit cineva să denigreze, arătând cu degetul spre mine. Nu a nimerit ținta! Să știți că eu mai pot răspunde, când vreti, cu hârtii, cu acte, adică. Să vedem cum o vor face cei care nu au dovezi!

– Cum este până la urmă? Este sau nu este liber de contract, acum, Sory Ibrahim Diarra?

C.L.: Voi răspunde tot cu o întrebare. Dacă era liber de contract, așa cum zice sau crede el, nu ar fi fost transferat, deja? Este? Nu este! De ce? Pentru că orice club profesionist de pe lumea asta nu ar legitima un fotbalist aflat sub contract cu un alt club!

– Totuși, ce sau cine, cumva, îl „mână în luptă”, cum se zice, pe jucător, pentru a ajunge la o altă echipă?

C.L.: Din câte am auzit, reprezentantul lui din Mali, țara natală și de domiciliu a lui Diarra, l-ar fi sfătuit nici mai mult, nici mai puțin să stea un an pe tușă și, apoi, să plece liber de contract!!!

– De ce așa, domnule președinte?

C.L.: Nu știu, poate ca să ia banii el, atunci, ci nu jucătorul. Zic și eu. Un sfat de… dar nu mai vreau să continui!

– Credeți că îi va conveni jucătorului să stea un sezon pe bară? Cine l-ar mai lua după așa o perioadă lungă fără a avea jocuri în picioare?

C.L.: Chiar nu am idee ce-o fi în capul lui. Dar știu altceva. Că autorul acelei făcături murdare, cu acordul pasămite dat în iarnă clubului acela din Bulgaria, va trebui să răspundă, după ce vom câștiga la comisiile de la FRF și, mai ales, după verdictul tribunalului civil. Afirm pentru a nu știu câta oară că Diarra nu a avut NICIODATĂ acordul de a pleca de la Petrolul, în vara aceasta!

Cine va da verdictul care va stabili adevărul

– Ați amintit de tribunalul civil…

C.L.: Da, așa este. Știți de ce? Deoarece, e vorba, în cazul lui, de un contract de muncă. Despre cel sportiv vor decide comisiile de la federație, despre cel de muncă – nici eu, nici el, nici agentul lui, NUMAI, o spun din nou, tribunalul civil!

– Aveți cunoștință care este situația actuală a lui Diarra?

C.L.: Voi răspunde iar prin întrebări. De ce nu a semnat un contract cu nimeni până în ziua de azi, dacă era liber de angajament și avea atât de multe oferte?!? Din vina mea că l-am notificat de câteva ori în privința prelungirii contractului?!? Nici vorbă! Îl așteptăm astfel să revină la club, fiindcă singura echipă la care poate evolua în ediția 2022-2023 este FC Petrolul Ploiești, niciuna alta! Cu acest caz, mi-am amintit că, atunci când am preluat funcția de președinte, din care, am mai spus-o, dar încă nu înțelege toată lumea, mă poate schimba numai AGA a clubului, existau numai doi sau trei fotbaliști seniori legitimați și juniorii! Acum, în urma mandatului meu, am ajuns la peste 60. Deci, nu aveam niciun interes să ofer o permisiune de plecare a unui fotbalist de valoare, așa cum este Diarra. E absolut logic, nu-i așa?

– Despre un curent contra dumneavăastră vom mai vorbi cu alt prilej și poate ne aduceți, atunci, mai multe explicații cu privire la un eventual scop?

C.L.: Să rezolvăm cu bine cu Diarra și cu alte probleme care mai sunt pe ordinea de zi, iar apoi vom discuta și despre ce mi se întâmplă absolut nemeritat. Fără falsă modestie, chiar nu am ce să-mi reproșez până acum! Așa că nu înțeleg de ce toate aceste mizerii!

Foto: www.fcpetrolul.ro