„New Petrolul” – al treilea test fără gol primit. Remiză albă și cu mai puternica Vojvodina

Dragos Trestioreanu -

„New Petrolul” – al treilea test fără gol primit. Remiză albă și cu mai puternica Vojvodina

În ziua în care s-a anunțat public, pe siteul oficial al clubului, încă un parteneriat, de data aceasta cu producătorul bihorean de băuturi răcoritoare și apă minerală European Drinks, proprietate a fraților orădeni Ioan și Viorel Micula, noua echipă a Petrolului a combătut, la Zlatibor, cu una din reprezentantele țării locale, Serbia, în preliminariile Europa League, Vojvodina Novi Sad. Formația antrenată de Zlatomir Zagorcic – fost fundaș central la FK Novi Sad, Litex Loveci, FC Lugano și Adanaspor, antrenându-i și pe foștii campioni ai Bulgariei – a bifat, joi, 25 iunie 2015, ultima repetiție înaintea debutului în actuala ediție a cupelor continentale, în compania ungurilor de la MTK Budapesta. În fața unei formule a Petrolului, lipsită de serviciile lui Marian Dean Beța și Yohan Bocognano (ambii accidentați), Nour Hadhria, la care s-a renunțat astăzi și a plecat de la Zlatibor, nefăcându-se însă publice și motivele despărțirii bruște, Toto Tamuz, încă nerecuperat, Vojvodina nu a reușit decât o remiză albă. Iar asta la capătul unui joc echilibrat, cu puține ocazii de gol, de ambele părți, așa cum notează ofițerul de presă Ionuț Pană, pe www.fcpetrolul.ro.

În cel mai tare duel amical al stagiului din Serbia, antrenorul principal Selymes Tibor a mizat pe următorii jucători: Pecanha (70 – Cobrea) – Alecsandru (73 – Hassan), Benga, Faug-Porret, Peteleu – Altama, L. Marinescu (cpt; 70 – Andre) – Nepomuceno, Zoubir, Al. Chiriță – Vl. Rusu (78 – Gnohere). După cum se observă, apărarea a fost oarecum improvizată, Peterson dos Santos Pecanha (încă nu a semnat prelungirea de contract) a fost folosit mai bine de trei sferturi din test, Abdellah Zoubir și Alexandru Chiriță au prins al doilea meci la rând ca integraliști, ambii având până acum câte 225 de minute adunate în amicale, a apărut și căpitanul de drept, Laurențiu Marinescu (foto, în echipament albastru-galben; www.fcpetrolul.ro), utilizat câte minute a fost și Pecanha, și „Marin” fiind la prima apariție în partidele de pregătire, iar Vlad Rusu pare a-i fi luat fața „Bizonului” Gnohere.

Dacă poarta și defensiva merg ceas, ca și închizătorii, de altfel, probleme par a fi serioase la nivelul vârfului împins, nu totuși și la trioul din spatele acestuia, vezi „dublele” deja-amintiților Zoubir și Chiriță, din disputa cu FK Cajetina, deja-plecatul Hadhria închizând atunci tabela. Pe bancă, la confruntarea cu Vojvodina, au rămas Mirel Bolboașă și Cheikh Diarra, ultimul fiind posibil să se resimtă după efortul mai mare făcut ulterior zilelor de pauză obligatorii recomandate de c[tre actualul medic, dr. Romeo Popescu. Abia sosiți la hotelul Palisad, Adrian Ropotan și Nicolae Milinceanu au făcut doar un antrenament în dimineața jocului, urmând a debuta, mai mult ca sigur, duminică, 28 iulie, în testul cu o altă formație sârbă de prim  eșalon, Spartak Subotica. Altfel, se mai așteaptă sosirea și a altor fotbaliști la Zlatibor, fiecare trupă de Liga 1 urmând a avea obligatoriu, în viitorul sezon, un lot de maximum 25 de jucători, dintre care cinci autohtoni și doi formați la club, așa cum sunt, acum, la Petrolul, Roberto Alecsandru și Alexandru Chiriță.