Ni s-au întors campionii pe parchet: CSM Ploiești a debutat victorios în eșalonul secund cu Burlacu, Szijarto, Tudor, Santana și Dogaru în echipă!

Dragos Trestioreanu -

Odată cu numirea lui Silviu Crângașu în funcția de director la CSM Ploiești, cel care este, în același timp, și președinte al Asociației Județene de Fotbal Prahova, acesta a venit cu ideea reînființării echipei de baschet masculin a clubului sportiv al municipalității, apelând astfel la bunul său prieten fost mare internațional, Cătălin Burlacu.

Devenit deja, aș putea spune, specialist în a alcătui echipe cu obiectiv performant, vezi promovarea – rămasă, din păcate, fără efect! – în Liga Națională, de la finele sezonului 2015-2016, tot a unei echipe a CSM-uluiu, Burlacu s-a pus rapid pe treabă și a adunat, în timp scurt, baschetbaliști pentru L1 (eșalonul secund). Seniori ca… el, care este antrenor-jucător, alături de secunzii Ionuț Ivan și Robert Munteanu, apoi ca Szijarto Levente (ex-Steaua CSM EximBank București), Adrian Tudor (fost Blidaru, venit de la BCMU Pitești), Vlad Dogaru și Angel Santana (ambii reveniți în activitate după ce-au promovat… degeaba, în 2016, cu CSM, în Liga Națională!). Iar, alături de ei, mai mulți foarte tineri baschetbaliști din pepiniera locală.

Staff-ul tehnic, plus organizatorul de competiții, fost și el la CSU Asesoft, Dacian Vanc, cu Burlacu, Szijarto, Tudor, Dogaru, Santana plus „puștii” pe parchet, a debutat cu un succes în deplasare. CSM Ploiești a câștigat cu scorul de 72-60 meciul cu o altă echipă nou-formată, CSU Voluntari, care își dispută, deocamdată, meciurile de acasă în sala bucureșteană Agronomia. În capitala țării, Cătălin Burlacu și coechipierii lui au fost însoțiți – și încurajați – de circa 75 de pasionați ai baschetului din Ploiești, care s-au bucurat împreună cu jucătorii echipați în albastru nu numai de succes, ci și de spectacolul făcut atât de seniori, cât și de asipranții la gloria de altădată a celebrilor lor colegi de echipă.

Și la CSO Voluntari au fost nume cunoscute, cel mai important fiind, desigur, fostul căpitan al CSU Asesoft, Virgil Căruțașu, convins să revină în activitatea competițională pentru a pune umărul la acest proiect al clubului sportiv al Primăriei Voluntari. Alături de el se află atât fostul echipier al BCMU Pitești, Alexandru Neguț, cât și… ploieștenii Vlad Dumitrescu și Vladimir Biasutti, ambii din echipa promovată în Liga Națională acum doi ani, primul fiind și căpitanul acelei formații. Poate că, la iarnă, îi vom revedea la… Olimpia, îmbrăcând erchipamentul trupei din orașul lor!

Din seria în care combat CSM Ploiești și CSO Voluntari mai fac parte sateliții prim-divizionarelor BC CSU Sibiu, U Banca Transilvania Cluj-Napoca și BC Mureș Târgu Mureș, care nu au drept de promovare, și CSU Brașov, care are acest drept. Principalele favorite ale Grupei 2 sunt Ploieștiul și Voluntariul. Astfel încât, prin succesul de la București, Burlacu și coechipierii săi au un atu în plus față de contracandidați! Din Grupa 3, care are în compoență cu o echipă în plus (7 față de 6) face parte și cealaltă echipă din Ploiești, CSU, manageriată de Ionuț Urzeală. Cel care și-a dorit fuziunea celor două cluburi, pentru a avea o singură echipă ploieșteană în L1, dar nu s-a ajuns la un numitor comun.

Punctele câștigătoarei meciului cu ilfovenii au fost bifate de următorii baschetbaliști: Burlacu (22; 3×3), Tudor (17; 2×3), Carabulea (9; 2×3), Santana (6; 2×3), Dumitru (4), Szijarto (4), Dogaru (4), Crăciun (4), Dragomir (1) și Scărlătescu (1). Au mai făcut parte din lot și Stanoilovici şi Vrabie. Cel mai bun realizator al gazdelor a fost Vlad Dumitrescu (20 de puncte). Viitorul joc al CSM-ului local este programat sâmbătă, 28 octombrie, ora 15.00, la „Olimpia”, în compania BCM Mureș 2.

Foto: www.csmploiesti.ro