Nici în acest „mercato”, internaționalul de juniori Andrei Rus nu a fost apreciat drept „bun de Petrolul”. A fost împrumutat mai aproape de casă!

Dragos Trestioreanu -

Nici în acest „mercato”, internaționalul de juniori Andrei Rus nu a fost apreciat drept „bun de Petrolul”. A fost împrumutat mai aproape de casă!

Anul trecut, la puțină vreme după reluarea pregătirilor, conducătorii Petrolului se lăudau cu achiziționarea unui internațional de juniori adus de la LPS Banatul Timișoara, prin intermediul prolificului agent de fotbaliști Bogdan Apostu, ex-echipier al defunctei SC FC Petrolul Ploiești în turul ediției 2011-2012 a Ligii 1, prima după promovarea în cel dintâi eșalon, cu Vivi Răchită pe bancă. Însă, Andrei Rus (foto, la titlu, în duel cu Blaise Yameogo, de la Chindia, priviți de Alexandru Zaharia), căci despre el este vorba, nu a fost ținut în lot, deși se încadra în categoria impusă în sezonul trecut de FRF, adică trei „U 21” obligatoriu în „11”-le de început. Avea 17 ani, atunci, și a fost detașat în al treilea eșalon, la CS Afumați, o grupare care nu retrogradase din Liga a II-a, dar – din lipsă de resurse financiare suficiente – ceruse federației să fie înscrisă un nivel mai jos!

În pauza de iarnă, însă, Rus a fost luat de la Afumați, a participat la reunirea efectivului „lupilor”, dar apoi, s-a optat pentru un împrumut din nou, de data aceasta la SCM Gloria Buzău, tot din Liga a III-a. A plecat alături de un alt „U 21” de la FC Petrolul, coleg de defensivă, ambii fiind fundași laterali, bănățeanul, pe dreapta, iar prahoveanul – pe stânga. Numai că, după spusele celor din clubul care avea să promoveze en-fanfare, vara aceasta, în L2, Velisar s-a remarcat, dorindu-se chiar prelungirea contractului de împrumut al său, dar a fost detașat totuși la Gaz Metan Mediaș în primul eșalon, în care a și debutat recent. Probabil, tot din acest motiv sau pentru că antrenorul principal al trupei găzarilor, Flavius Stoican, nu a fost prea mulțumit de prestațiile lui Andrei din cantonamentul de la Poiana Brașov, el a fost detașat acum la CSM Reșița, nou-promovată în Liga 2 și, implicit, viitoare adversară a „galben-albaștrilor” în sezonul 2019-2020.

Astfel, Andrei Rus a reușit ca, după muntenele CS Afumați și SCM Gloria Buzău, să se tragă mai pe lângă casă, între Reșița și Timișoara fiind 97 de kilometri. La CSMR, internaționalul de juniori se reîntâlnește cu un fost coechipier din mandatele antrenorilor Leo Grozavu și Mugurel Cornățeanu (Petrolul) și George Timiș și Mihai Dinu (Gloria), mai precis Cristian Danci, cel care este originar din localitatea cărășeană Oravița. De subliniat că, deși având pagina sa pe www.transfermarkt.de, Rus nu are consemnată nicio cotă acolo, până în acest moment!

Nici el reținut în lotul pentru Turcia, rămâne de văzut unde va fi detașat și tânărul atacant Alexandru Nica (foto sus, în text, în echipament roșu; ex-Daco-Getica București, din L2), care făcuse pregătirile cu Petrolul, la Poiana Brașov. Tot după acel cantonament, în afara unor juniori de la alte cluburi ori din propriul centru sau a brazilianului Neto, a dispărut din efectiv și Constantin Costache, liber de contract după ce s-a despărțit de Metaloglobus București, prima adversară a „lupilor” din următorul campionat, despre fostul produs al CCJ al SC FC Petrolul, debutat în L1 în sezonul falimentului, auzindu-se că ar fi mers la Sportul Snagov (L2), acolo unde Vivi Răchită și Daniel Dumitrache i-ar mai fi adus și pe Cezar Mihalache, Iulian Ilie (foto, jos, în text) și Antonio Ristea, tot produse ale defunctului centru de profil petrolist. 

Foto: www.fcpetrolul.ro și Revista 100% Sport