Nici măcar un scor de 5-0 nu i-a ajuns Blejoiului pentru a rămâne lider!

Dragos Trestioreanu -

Nici măcar un scor de 5-0 nu i-a ajuns Blejoiului pentru a rămâne lider!

Când a început meciul de acasă cu Unirea Cocorăștii Colț, „lanterna roșie” din Liga A Prahova, CS Blejoi nu era doar lider, ci s-a afișat și cu un echipament violet, nou, produs de italienii de la Acerbis. În folclorul fotbalistic circulă o „vorbă” potrivit căreia nu te echipezi niciodată cu ceva nou decât la un meci cu o echipă mult mai slab cotată, căci altfel riști să se ajungă la o mare surpriză. Neplăcută, adică! Astfel, deși ar fi fost mai normal ca echipamentul violet să fie „inaugurat” sâmbătă, 18 martie 2017, la derbiul cu ACS Petrolul ’52, de pe arena Ilie Oană, sâmbătă a funcționat… superstiția, fiind aleasă, deci, partida de acasă cu Unirea Cocorăștii Colț. Iar vreme de 45 de minute s-a… verificat din plin că joci mai slab cu tricouri și șorturi noi! Alegând o formulă cu trei fundași centrali masivi, printre care și Florin Ionescu, fratele lui Cătălin Ionescu, de la Petrolistul Boldești, cei de la Unirea au găsit cheia anihilării golgheterului la zi al eșalonului de elită județean, tânărul Cosmin Lambru nemaigăsind drumul spre plasa porții adverse, deși a fost integralist! A trebuit să se mulțumească „doar” cu o bară și un assist la ultimul gol al meciului, cel de-al cincilea, care a consfințit o victorie cu 5-0, după o neașteptată remiză albă ulterior primelor 45 de minute ale jocului!

1 aJucând altfel decât obișnuiau, blejoienii au fost mai de nerecunoscut în cea dintâi repriză și au plecat la vestiare, pe cale de consecință, fără a fi modificat tabela. La reluare însă, paradoxal, în 25 de minute au ajuns la un scor de forfait, grație reușitelor a trei dintre cei patru jucători din apărare: Valentin Iordache (48), Ștefan Stanca (61) și Ionuț Filip (65). Cel dintâi și ultimul, în urma unor cornere bătute excelent de către specialistul fazelor fixe, Vlăduț Badea, iar al doilea – după un șut de la 25 de metri, care a pus aproape indigoul pe cele două reușite din tur, de la Cocorăștii Colț. Semnalul unei ofensive puternice a fost dat odată cu retragerea din teren, la pauză, a mijlocașului central Eugen Rudaru, cel cu un profil defenisv, și trimiterea pe gazon a fratelui lui Vlăduț, „mingicarul” Florin Badea. Cel care a și marcat pentru 4-0, spre final (86), cu o boltă de efect, urmat de Cătălin Ruptureanu (88), beneficiarul une pase primite de la Lambru, prins în chingi în momentul șutului de fundașii adverși. Astfel, fotbalistul cu numărul 9 i-a întors serviciul coechipierului de pe banda dreaptă, care are, și el, o părticică din meritul celor 21 de goluri marcate, până în prezent, de către atacant. Și totuși, deși avea șase lungimi în plus la golaveraj față de ocupanta locului secund, Petrolul ’52, plus un număr mai mare de goluri marcate, CS Blejoi nu a putut să mai rămână lider, după ce găzarii au dispus cu 10-0 de AS Tufeni Băicoi! Dar asta nu schimbă foarte mult datele problemei, cele două contracandidate la câștigarea titlului județean și, implicit, la calificarea la barajul de promovare având același număr de puncte, după 19 etape: 43. Petroliștii au revenit pe locul pe care au terminat turul de campionat, grație celor patru goluri în plus de la golaveraj. Situație în care derbiul de sâmbătă, de la ora 18.00, de pe „Ilie Oană”, se anunță a fi unul de maxim interes, ce merită chiar un stadion plin, fiind garantat un joc de „care pe care” între – cu siguranță – cele mai bune echipe ale Ligii A Prahova.

2CS Blejoi îl va avea la dispoziție atunci și pe Cristian Vasile, care și-a ispășit cele două etape de suspendare după cartonașul roșu direct primit la partida din Cupa României, cu AS Măgura Trestioara, în plus recuperându-l pe primul căpitan al echipei, Irinel Dumitru. Cumnatul președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a și fost folosit o jumătate de oră contra ultimilor clasați. Astfel încât, în afara lui Vasile, antrenorul principal al Petrolului, Octavian Grigore, aflat într-un autoturism parcat în spatele porții din dreapta tribunei, și-a putut face o idee destul de clară asupra viitorului adversar. Iar asta după o partidă arbitrată – mai mult ca sigur… cadou de 8 Martie! – de trei fete! Rămâne de văzut dacă tehnicianul gazdelor din prima zi a week-end-ului și-a dat seama care este adevărata CS Blejoi. Cea din prima repriză, când a dominat fără doar și poate, dar s-a chinuit să înscrie, nereușind însă, ori cea dezlănțuită, din mitanul al doilea?

CS BLEJOI: Ad. Gheorghe – Cl. Stoica, V. Iordache, I. Filip, Șt. Stanca – Rudaru (46 – Fl. Badea), Enciu (64 – S. Petre) – Ruptureanu, Vl. Badea, M. Anghel (60 – Ir. Dumitru) – Lambru. Antrenori: Răzvan Vlad (principal), Emil Coșieru (secund).

UNIREA: M. Stanciu – G. Păun, Balaș, M. Matei, Fl. Ionescu, Pandele – Costache, I. Mihai, Taban, Pavel – N. Dumitru. Antrenor: Alexandru Niță.

Au arbitrat: Cristina Părăluță (Pucheni, județul Dâmbovița) – Diana Bianca Florea (Ploiești) și Mădălina Crăciun (Brazi-Negoiești).

Observator AJF: Andrei Achimescu (Ploiești).

Cartonaș galben: I. Mihai (34).

3Interesant este că, la fel cum avea s-o facă și colega ei de la meciul Petrolului ’52 cu AS Tufeni Băicoi, Bianca Giuran, și sora apărătoarei buturilor echipei Atletico Madrid a dat tot doar un singur avertisment, Cristina Părăluță – în minutul 34, iar ploieșteanca, în minutul 84.

Foto: Paul MÂINEA