Nici reunirile de la Petrolul nu mai sunt ce-au fost odată! Puțini suporteri pe arena Ilie Oană, la apariția noilor achiziții și a antrenorului

Dragos Trestioreanu -

Nici reunirile de la Petrolul nu mai sunt ce-au fost odată! Puțini suporteri pe arena Ilie Oană, la apariția noilor achiziții și a antrenorului

Miercuri, 6 ianuarie 2016, Petrolul a bifat reunirea pentru prima parte a sezonului din acest an. Nu a mai fost deloc ca altădată, mai exact cu suporteri mulți în tribună, cu torțe, cu fumigene, cu numele vedetelor scandate de se auzea până în… toate colțurile Ploieștiului! Nici nu avea cum să fie la fel, câtă vreme echipa favorită se află pe ultimul loc, în ierarhia Ligii 1 Orange, încă așteaptă ca TAS-ul să judece speța privind eventuala recuperare a celor șase puncte de penalizare dictate înainte de startul întrecerilor, de către Comisia de licențiere a FRF, lotul este mult schimbat, iar noul antrenor – unul cu nume ca fotbalist și… mai fără, ca tehnician etc. Cu doar 18 jucători aflați sub comandă, la debutul său la Petrolul, Constantin Schumacher a avut și neplăcuta surpriză de a fi fost luat tare de câțiva ultrași prezenți la fața locului. Unii care nu au încredere în posibilitățile lui de a salva echipa găzarilor.

Interesant este că, la alergările din zăpada depusă pe suprafața de joc a arenei Ilie Oană, a participat un… singur portar, Alberto Cobrea! Ceilalți doi, Peterson dos Santos Pecanha și Mirel Bolboașă, sunt aproape de a se despărți de Petrolul. Despre primul se spune că ar fi ca și semnat de Viitorul lui Gică Hagi, iar despre al doilea – că i s-ar fi propus o reziliere de contract. Așa cum ar fi cazul, se zice, și a străinilor Viktor Genev, Jeremy Faug-Porret, Fernando Velasco Salazar și Nicolae Milinceanu, bașca a autohtonilor Alexandru Tudose, Alexandru Chiriță și Valentin Lemnaru. La serviciile lui Nicolas Farina și Vlad Rusu s-a renunțat deja, cei doi acceptând, deja, divorțuri amiabile. Urmează sigur și altele, ideal fiind să se facă în cel mai scurt timp, fiindcă – după vizita de joi, 7 ianuarie, de la INMS București -, de vineri, începe un stagiu de pregătire la baza olimpică de la Izvorani, cu un antrenament pe zi, mai puțin duminică, 10 ianuarie, când jucătorii vor primi liber. O bilă albă primește clubul pentru că i-a avut la reunire pe șase dintre cei deja-anunțați, off the records, ca nou-veniți la Petrolul. Este vorba despre românul Constantin Mișelăricu, italianul Michelle Paolucci, elvețianul Janko Pacar și francezii Romain Inez, Fabrice Begeorgi, Ludovic Guerriero și Benoit Lesoimier. Direct la vizita medicală se spune că se va prezenta un alt italian, fundașul central Giuseppe Prestia, de la noua echipă a Parmei, apărută ulterior falimentul celei mai vechi, „macaronarul” fiind cunoscut în România din returul ediției 2013-2014, atunci când a combătut pentru Oțelul Galați, cu statut de detașat. Prestia ar fi fost semnat până la finalul sezonului, cu drept de prelungire, dacă Petrolul nu va retrograda. Dacă este la același nivel ca atunci, italianul ar fi o foarte bună achiziție.

Sub bagheta lui Constantin Schumacher și Dragoș Radu, noul antrenor secund, alături de care s-a aflat și antrenorul goal-keeper-ilor, Cătălin Grigore, rămas fără elevul său favorit, Pecanha, s-au reacomodat cu efortul următorii fotbaliști: Alberto Cobrea (portar); Marian Dean Beţa, Alexandru Benga, Romain Inez, Constantin Mişelăricu, Roberto Alecsandru, Fabrice Begeorgi, Cristian Pulhac, Alexandru Radu (fundași); Laurenţiu Marinescu, Ludovic Guerriero, Benoit Lesoimier, Dacian Varga, Alexandru Chiriţă, Sebastian Petre (mijlocași); Michelle Paolucci, Janko Pacar, George Mareş (atacanți). După cum se observă, din lotul care a încheiat anul trecut, aflat sub contract, au absentat apărătorii buturilor, Peterson dos Santos Pecanha și Mirel Bolboașă, ca și jucătorii de câmp Andrei Peteleu, Viktor Genev, Alexandru Tudose, Jeremy Faug-Porret, Adrian Ropotan, Dan Bucșa, Gevaro Nepomuceno, Fernando Velasco Salazar, Abdellah Zoubir, Sofiane  Moussa, Toto Tamuz, Valentin Lemnaru și Nicolae Milinceanu. Deci, cu numai trei mai puțini decât cei prezenți pe arena Ilie Oană. O parte dintre ei, în special străini, este așteptată a sosi la Ploiești în această seară, pentru a fi prezentă, joi, 7 ianuarie, la vizita medicală obișnuită debutului de an.

Noul tehnician a declarat, pentru siteul oficial al clubului, că „am început pregătirea primii şi îmi doresc ca Petrolul Ploieşti să fie şi prima echipă care se salvează de la retrogradare. Avem un obiectiv dificil, dar – împreună cu staff-ul tehnic, cu jucătorii care au venit, cu cei care urmează să sosească în perioada următoare şi cu conducerea clubului – ne dorim să facem tot posibilul ca să-l atingem. Vreau să fim un grup unit în vestiar, pentru că, aici, Petrolul cred că a avut de suferit, iar lucrul acesta sper să se întâmple cât mai repede şi astfel şansele noastre să fie cât mai mari, atunci când se va relua campionatul. Am o mare dorinţă de performanţă, am făcut performanţă, ca jucător, şi îmi doresc să reuşesc şi ca antrenor”. La rândul său, aflat în trecere, acționarul unic Daniel Capră a anunțat că are încredere în actualul tehnician, că Petrolul va adopta un stil ofensiv și că apreciază șansele de salvare undeva la 30%! Să vedem, deci, cum – și de unde – vor crește spre… 100%.

Foto: www.fcpetrolul.ro