Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de prim-ministru. Cătălin Predoiu, premier interimar

Redactia -

Nicolae Ciucă a demisionat din funcţia de prim-ministru. Cătălin Predoiu, premier interimar

Nicolae Ciucă şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de prim-ministru al României.

„Astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru al Guvernului României. În felul acesta, în cadrul discuţiilor pe care le-am avut la nivelul coaliţiei odată ce am să merg să îmi depun mandatul la preşedintele României, la nivelul coaliţiei încep procedurile pentru efectuarea rocadei. (…) Noi ne-am propus ca până joi să avem guvernul învestit, şi în felul acesta să putem să ne ocupăm în continuare de problemele care sunt prioritare, atât prin programul de guvernare, cât şi pentru tot ceea ce înseamnă guvernarea unei ţări”, a anunţat, luni, Nicolae Ciucă.

 

Ulterior a venit şi comunicatul Administraţiei Prezidenţiale:

 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 iunie 2023, pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, la Palatul Cotroceni, care și-a înaintat oficial demisia din funcția de Prim-ministru.

În temeiul prevederilor constituționale, Președintele României a luat act de demisia domnului Nicolae-Ionel Ciucă și a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcţiei de Prim-ministru al Guvernului României.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea domnului Marian-Cătălin Predoiu ca Prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile Prim-ministrului până la formarea noului Guvern.

În temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) și ale art. 103 alin. (1) din Constituția României, Președintele României va invita marți, 13 iunie 2023, la Palatul Cotroceni, liderii partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcția de Prim-ministru”, se arată în comunicatul transmis de către Palatul Cotroceni.