Nimic nou în Prahova, în lupta pentru locul de baraj spre Liga a III-a de fotbal

Redactia -

Nimic nou în Prahova, în lupta pentru locul de baraj spre Liga a III-a de fotbal

Nici etapa a XXIII-a a campionatului Ligii A Prahova, la fotbal, nu a adus nimic nou în lupta pentru adjudecarea primului loc din ierarhie, singurul care, la final de sezon, asigură calificarea la barajul pentru accederea în al treilea eşalon. Unirea Câmpina a fructificat avantajul terenului propriu şi a dispus, cu scorul de 2-0 (1-0), de FC Astra III Ploieşti, interesant fiind că golurile au fost marcate în finalurile primei reprize, respectiv ale meciului. Liviu Cernea a înscris în minutul 45, iar Gheorghe Bărăgan a fixat tabela la 120 de secunde după scurgerea timpului regulamentar de joc. Astfel, Unirea a acumulat 63 de puncte şi are +27 la „adevăr”. Secondanta sa, CS Blejoi Vispeşti, a făcut spectacol la Brebu, în meciul cu formaţia locală, AFC, jucătorii lui Adrian Nistoroiu pornind ca din tun, iar cu reuşitele rapide ale lui Florin Gheorghe (2), Decebal Nae (5) şi Bogdan Onuţ (12), soarta partidei a fost decisă după primul sfert de oră al acesteia. În mitanul al doilea, Cristian Vlad (foto; 50) şi Alexandru Năescu au făcut de 5-0, demonstrând că fotbaliştii Vispeştiului se simt mai în largul lor atunci când evoluează în deplasare. Dar, în ultimele 10 minute, oaspeţii au redus turaţia, gazdele nelăsându-se prea mult invitate pentru a reduce din handicap, Alexandru Savu (83) şi Florin Toader (90) mai spălând din ruşinea unei înfrângeri ce se prefigura a fi una dezastruoasă, pentru AFC Brebu, pe propriul teren. Trupa antrenată de Victor Roşca a adunat 56 de puncte şi +23 în ierarhia adevărului, fiind tot la şapte lungimi de lider, ca număr de puncte, când mai sunt de disputat 11 runde din această ediţie de campionat.

În vervă au mai fost şi Petrolistul Boldeşti, 5-0 (2-0), în dauna Unirii Urlaţi, şi Avântul Mîăneciu, 4-0 (0-0), cu Tinereţea Izvoarele. La Boldeşti, Alexandru Pipoş a bifat o „dublă”, în minutele 42 şi 54, după ce Adrian Dicu (20) deschisese „balul”, iar Răzvan Bădu (75) şi Ionuţ Alexandru Tudorache (90) au stabilit rezultatul acestei runde. În schimb, la Măneciu, în faţa unei echipe slab cotate, formaţia locală, deşi s-a impus clar, ca scor, a avut nevoie de nu mai puţin de 70 de minute pentru a „sparge gheaţa”, prin Cosmin Stoian. Apoi, într-un interval de timp de 10 ori mai mic, Alexandru Mâinea (83), Miodrag Savu (87) şi Nicolae Arghir (90) au arătat cine stă mult mai bine în clasament. După aceste confruntări, Boldeştiul este tot pe podium (locul al treilea), cu 51 de puncte (+15 la „adevăr”). Avântul este cu o poziţie mai jos, bifând 48 de puncte şi tot +15, în clasamentul adevărului. În derbiul etapei, la Păuleşti, CS a remizat, 1-1 (0-1), cu echipa CSM Câmpina, golul oaspeţilor fiind marcat de către atacantul african Blanc Miss Ndatang (8), gazdele egalând abia în minutul 73, prin Aurel Stan. Astfel, CSM rămâne pe poziţia a V-a, cu un punct mai mult decât egala sa din acest joc, CS Păuleşti: 46 (+13), respectiv 45 (+12).

Celelalte rezultate din runda a XXIII-a au fost următoarele: Carpaţi Sinaia – CS Băneşti Urleta 0-2 (0-0); Caraimanul Buşteni – CS Ceptura 2-3 (2-1); Dero Ploieşti – SC FC Petrolul II Ploieşti 2-0 (1-0); Progresul Drăgăneşti – Chimia II Vadu Săpat 3-0. Cel din urmă rezultat a fost omologat la „masa verde”, echipa din Vadu Săpat retrăgându-se din întreceri, în pauza de iarnă.