Nimic nou sub soarele Ligii A Prahova! CSM Câmpina defilează spre baraj, celelalte bifează competiţia

Redactia -

Nimic nou sub soarele Ligii A Prahova! CSM Câmpina defilează spre baraj, celelalte bifează competiţia

Returul campionatului Ligii A Prahova de fotbal continuă aşa cum a început: cu un lider incontestabil, CSM Câmpina, rămas fără vreun contracandidat, defilând cu autoritatea unei echipe net superioară actualului eşalon şi având, implicit, speranţe foarte mari în privinţa promovării, şi cu 17 partenere de întrecere doar bifând etapele, una după alta, din… obligaţie. Nu e vina CSM-ului că, şi în eşalonul de elită al sportului rege local, formaţiile se „mută” de colo-colo la primul impuls, aşa cum s-a întâmplat în iarnă cu trupa campioană de toamnă, Unirea Urlaţi, ai cărei cei mai mulţi şi mai buni jucători au ajuns la Voinţa Ciorani, în… Liga B, şi au revenit în divizia din care au „plecat” pentru puţin timp, sub denumirea de Astra II Ploieşti! Acea mutare a spulberat total miza părţii secunde a întrecerilor, interesul pentru acest nivel, din partea iubitorilor de fotbal locali, atingând cote de avarie, de destulă vreme.

Între timp s-au disputat şi restanţele, doar CSM Câmpina şi AS Ploieşti mai având de combătut una contra celeilalte, pentru ca toate echipele să ajungă la acelaşi număr de jocuri, 29. În runda cu acelaşi număr, fotbaliştii de pe locul 1 s-au impus, cu 2-0, în dauna a ceea ce a mai rămas din fosta trupă de Liga a III-a, CSO Plopeni, pentru gruparea finanţată de către Adrian Nistoroiu şi Virgil Guran – intraţi mai mult ca sigur, deja, în febra emoţiilor pentru baraj – înscriind prin Marius Vişan (echipament roşu, cu nr. 9, la faza reuşitei sale – Foto: Alexandru Neculai), în minutul 10, şi Decebal Nae (cu nr. 11, privindu-şi coechipierul din atac), puţin înainte de a se încheia prima jumătate de oră a partidei (28). Remarcabilă seria de goluri a lui Vişan, fostul combatant din Orient punctând meci de meci! Cu siguranţă însă că a mai păstrat „gloanţe” şi pentru jocul decisiv din luna iunie, care va decide promovarea în Liga a III-a!

Iată care au fost celelalte rezultate ale etapei a XXIX-a: Caraimanul Buşteni – CS Păuleşti 1-2 (0-1); Chimia Brazi – AFC Brebu 2-4 (1-1); Petrolistul Boldeşti – Voinţa Vadu Părului 8-0 (1-0); Precizia Breaza – Progresul Drăgăneşti 2-1 (1-1); Brădetul Ştefeşti – Avântul Măneciu 1-6 (0-4); Astra II Ploieşti – CS Blejoi 4-2 (0-0); AS Ploieşti – AFC Băneşti Urleta 0-2 (0-1); CS Ceptura – Unirea Urlaţi 5-3 (3-1). Conduce, firesc, plutonul CSM Câmpina, cu 78 de puncte, neînvinsă în ediţia în curs de desfăşurare şi cu şanse foarte mari să termine competiţia – din care au mai rămas cinci runde – fără înfrângere. Secondanta este merituoasa Petrolistul Boldeşti (67), ultima de pe podium fiind surpriza foarte plăcută AFC Băneşti Urleta, aflată la opt lungimi distanţă de poziţia a doua. În rest, după desfăşurarea meciurilor amânate din cauza deplasării în Bulgaria a selecţionatei naţionale de amatori Prahova Muntenia, clasamentul au suferit unele modificări, Avântul Măneciu – care începe tot mai mult să arate cu echipa tare din ultimii ani – sărind peste fostul lider, Unirea Urlaţi, şi ajungând pe locul 4, la doar două puncte de al treilea. CSO Plopeni şi CS Păuleşti au trecut deasupra revelaţiei de la început de retur, CS Blejoi, în scădere de turaţie în partea secundă a întrecerilor. Plopeniul şi Păuleştiul ocupă acum poziţiile a şasea, respectiv a şaptea, e drept distanţa faţă de Blejoi fiind mică. Surprind, altfel, la modul plăcut, dacă este vorba pur şi simplu numai de formă sportivă, succesele grupărilor Precizia Breaza şi CS Ceptura, în dauna unora superioare valoric, cel puţin până în prezent – Progresul Drăgăneşti şi, respectiv, Unirea Urlaţi. Semn că se iau măsuriu din timp pentru evitarea retrogradării. În schimb, Caraimanul Buşteni, care obţinuse câteva rezultate-surpriză, a capotat acum acasă, în faţa trupei celor de la CS Păuleşti, imprevizibilă şi capabilă de a reuşi să învingă atunci când îşi „pune în minte”. Pe ultimele două locuri, 17 şi 18, rămân Brădetul Ştefeşti şi, respectiv, Voinţa Vadu Parului, punctajul lor, ambele câte 10, la nu mai puţin de 11 de poziţia a XVI-a, dovedind, pentru a câta oară, că 18 echipe la Liga A Prahova sunt exagerat de multe!