Ninge la Ploieşti. Recomandările poliţiei

Mihai Ciobanu -

Ninge la Ploieşti. Recomandările poliţiei

Miercuri, 25 noiembrie, a căzut prima ninsoare din acest sezon la Ploieşti. Din fericire – cel puţin până la această oră – zăpada nu s-a aşternut pe carosabil. În acest context, Poliţia Rutieră doreşte să atragă atenția cetățenilor care intenționează să tranziteze arterele rutiere din zona montană a județului Prahova cu privire la necesitatea adoptării măsurilor specifice traficului rutier în condiții de iarnă.

Astfel, este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă. De asemenea, sunt recomandabile, în caz de necesitate, montarea lanțurilor antiderapante și disponibilitatea unei rezerve suficiente de carburant, precum și a hainelor groase, de sezon, și a unei minime provizii de apă și alimente.

Conduita pe drumurile publice în sezonul rece trebuie caracterizată de prudență sporită pe fondul carosabilului posibil alunecos și vizibilității reduse.

Informați-vă în prealabil cu privire la starea drumurilor pe traseul pe care intenționați să îl parcurgeți și acordați maximă atenție recomandărilor și eventualelor restricții de trafic emise de autoritățile publice.

În momentul de față, circulația se desfășoară în condiții normale, acționându-se cu utilaje specifice și material antiderapant pe tronsoanele de drum din zona montană.