Nini Popescu, bun pentru echipa de pe locul 4 din ierarhia Ligii 2, dar nu și pentru cea de pe locul 8! Argeșul a câștigat un fotbalist bun. Găzarii l-au pierdut aiurea!

Dragos Trestioreanu -

Nini Popescu, bun pentru echipa de pe locul 4 din ierarhia Ligii 2, dar nu și pentru cea de pe locul 8! Argeșul a câștigat un fotbalist bun. Găzarii l-au pierdut aiurea!

La finele turului și a celor două etape din returul ediției 2019-2020 a campionatului Ligii a II-a, un fotbalist la care FC Petrolul Ploiești a renunțat prea repede în vară, dar acesta nefiind, de fapt, singurul în acea situație, și-a găsit un nou angajament la Campionii FC Argeș, urmașa fostei campioane naționale FC Argeș. Nini Popescu a fost recomandat acolo de către Agenția de impresariat Alexandrion Sport Management și s-a pus, la început, sub comanda lui Nicolae Dică, cel care l-a folosit ca titular însă numai în trei meciuri, dintr-un total de nouă. Cu înlocuitorul fostului antrenor principal de la FCSB, Ionuț Badea, Popescu a explodat pur și simplu și a bifat, de la început, 10 partide, din 11 posibile. Interesant a fost că, abia instalat și necunoscând bine toți jucătorii, ex-secundul lui Christopher Daum de la echipa națională a României l-a trimis pe Nini la… echipa a doua, la primul meci de după instalarea sa pe banca Argeșului! A fost un joc pierdut în deplasare, astfel încât, la următorul l-a inclus nu numai în lot, ci și chiar în primul „11” pe ploieșteanul venit de la FC Petrolul! Și Nini Popescu a prins, apoi, așa cum precizam mai sus, încă nouă confruntări în echipa de bază a „alb-violeților”. Revenind la momentul în care Ionuț Badea l-a trimis la echipa a doua, conștient de valoarea sa, Popescu a refuzat s-o facă, fapt care, probabil, i-a… plăcut lui Badea, un antrenor foarte iubit de actualii săi jucători, cărora le cere ambiție și determinare. Drept dovadă, de la eșecul suferit în meciul din deplasare cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Campionii FC Argeș nu a mai pierdut niciun joc până când s-a tras cortina, în acest an! Dacă, la Ploiești, era folosit – atunci când era pe teren, sporadic adică – ca mijlocaș de bandă, la Campionii FC Argeș se simte mai în largul lui în spatele vârfului împins, care a fost aproape de regulă un alt ex-petrolist, tot în eșalonul secund, Vasile Buhăescu. Totuși, a jucat la fel de bine și în ambele benzi.

Din punct de vedere statistic, Nini Popescu a bifat, deci, 13 meciuri ca titular, din 20 posibile, a marcat trei goluri, toate în primele 13 etape, unul cu Dică la timonă, respectiv două cu Badea, și are și trei assist-uri. Prin comparație, mijlocașii de bandă seniori ai Petrolului – Alexandru Munteanu, Alexandru Zaharia, Bogdan Gavrilă și Alexandru Saim Tudor – au bifat numai câte o reușită, iar Cătălin Ștefănescu și Gabriel Deac, ambii niciuna! Potrivit și statisticii personale, așa cum trebuie să țină toți fotbaliștii cu adevărat profesioniști, Popescu a prins următoarele minute în echipamentul violet al Argeșului, echipă la care a semnat un contract până în vara anului viitor: etapa 1, contra  Ripensiei, acasă = 45 de minute (în repriza a doua); etapa 2, la Sportul Snagov = 90 de minute; etapa 3, cu Universitatea Cluj = 90 de minute; etapa 4, la CS Mioveni = 90 de minute; etapa 5, cu Pandurii Lignitul Târgu Jiu = 25 de minute (din minutul 65 până în 90); etapa 6, la Daco-Getica Biucurești (meci anulat, odată cu retragerea din campionat a echipei din cartierul Colentina) = 25 de minute (din minutul 65 și până în 90); etapa 7, acasă, contra Rapidului – 12 minute (din minutul 78 și până în 90); etapa 8, la Concordia Chiajna = 0 minute (rezervă neutilizată); etapa 9, cu Turris Oltul Turnu Măgurele = 0 minute (rezervă neutilizată); etapa 10, la ASU Poli Timișoara = 0 minute (rezervă neutilizată); etapa 11, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu = 0 minute (neinclus în lotul de 18); etapa 12, cu Farul Constanța = 90 de minute; etapa 13, cu SCM Gloria Buzău = 75 de minute (titular); etapa 14, cu Metaloglobus București = 90 de minute; etapa 15, contra CSM Reșița, acasă = 90 de minute; etapa 16, cu UTA Arad = 90 de minute; etapa 16, la Dunărea Călărași = 90 de minute; etapa 17, cu FC Petrolul Ploiești = 83 de minute; etapa 18, la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc = 89 de minute; etapa 19, la Ripensia Timișoara = 88 de minute; etapa 20, cu Sportul Snagov = 88 de minute, ultimele patru jocuri toate începute în primul „11”.

După cum se observă lesne, cifre foarte bune pentru Nini Popescu, cel care a contribuit, și ca al treilea marcator, ex-aequo cu Ionuț Năstăsie, fiecare cu 3 goluri, după Andrei Blejdea (10) și Vasile Buhăescu (4), la clasarea echipei lor pe locul 4 în ierarhia Ligii a II-a, de până în ultima decadă a lunii februarie 2020, atunci când de se va relua returul, cu ultimele sale 17 etape. Evident, făcând toată această analiză, este cât se poate de limpede că FC Argeș Pitești a câștigat, în vara trecută, un fotbalist foarte bun, iar implicit, FC Petrolul l-a pierdut! Dar, așa se întâmplă atunci când se mai înșeală și… specialiștii care tot fac caz de priceperea lor!

Foto: www.digisport.ro, www.sportm.ro și www.jurnaluldearges.ro