Nini și Cosmin – „gemenii” blonzi ai Petrolului

Dragos Trestioreanu -

Nini și Cosmin – „gemenii” blonzi ai Petrolului

Ori de câte ori au avut prilejul de a juca împreună în echipa Petrolului, în Liga a III-a, dar îndeosebi în retur, în prima jumătate a campionatului recent încheiat având de mai puține ori astfel de ocazii, jucătorii ofensivi Nini Popescu (24 de ani) și Cosmin Lambru (19 ani) s-au căutat unul pe altul, fiecare creând faze de gol pentru celălalt. Într-un cuvânt, au fost „gemeni”! „Gemenii” blonzi ai Petrolului!

O explicație – sau, mă rog, una dintre acestea – ar fi că, în perioade diferite, cei doi petroliști au fost pregătiți la juniorii defunctului centru al găzarilor de către același antrenor, fostul atacant Adrian Toader, ex-participant cu trupa găzarilor în cupele europene, în care a și marcat! Dacă Nini este clar un fotbalist foarte bun de bandă, indiferent pe care, în schimb, Cosmin se pliază, limpede, pe postul de atacant împins, pe care a mai și fost folosit, ca back-up pentru golgheterul Seriei a III-a a Ligii a III-a din sezonul 2017-2018, Sergiu Arnăutu (20 de goluri), un jucător care are în CV și meciuri pe prima scenă fotbalistică a țării.

În același sezon, Nini Popescu și Cosmin Lambru au marcat șase și, respectiv, patru goluri, adică jumătate din cifra bifată de Arnăutu. Numai că, trebuie ținut cont și de numărul de minute adunate de cei trei petroliști, ca și de postul pe care a fost folosit adesea cel din urmă – cel de extremă dreapta, așa cum era pe vremuri. Astfel, în vreme ce Sergiu a fost titular aproape mereu, terminând pe teren prima repriză, iar în a doua prinzând 10-15 minute, ba chiar și mai mult, Popescu și Lambru au fost folosiți mai degrabă 20-30 de minute pe final, câteodată și mai puțin, spre deloc! Doar Nini a fost un pic mai norocos, câteodată. Dar, chiar și așa, a fost votat de fani drept jucătorul cel mai bun al Petrolului în lunile martie și aprilie, aceștia apreciind dăruirea și devotamentul „piticului atomic”!

În acest context, ar fi benefic dacă cei doi ar continua și în Liga a II-a, dacă li s-ar oferi această șansă, mai precis, și ar fi folosiți și mai mult timp laolaltă pe gazon, fiind clar că se completează foarte bine acolo. E drept, totul va depinde de cine va fi ales să conducă destinele tehnice ale Petrolului în ediția 2018-2019 a campionatului Ligii 2.

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu – Răzvan PĂSĂRICĂ)