Noapte albă-neagră pentru Roberta Anastase, la Ploieşti

Redactia -

Noapte albă-neagră pentru Roberta Anastase, la Ploieşti

Roberta Anastase a fost implicată în această noapte într-un mare scandal electoral, în clipa în care reprezentanţii USL, în frunte cu Liviu Dragnea, au sesizat autorităţile cu privire la blocarea a 4 secţii de votare la nivelul cărora se realiza numărătoarea şi gestiunea buletinelor de vot. Întrucât sesizarea s-a produs la doar câteva minute de la anunţarea primelor sondaje ce îl dădeau pe Iulian Bădescu drept câştigător (orele 2.30-3,00 dimineaţa),la o diferenţă foarte firavă (1500-2000 voturi), se presupune că USL ar fi suspectat o tentativă a Partidului Democrat-Liberal de răsturnare a situaţiei prin mijloace frauduloase şi intervenţie politică.

Întrucât reprezentanţilor media li s-a blocat accesul într-o instituţie de votare de către organele SPP, evenimentul a luat proporţii, preşedintele BEJ Prahova, Alice Harhoi, primind numeroase telefoane prin care era anunţată cu privire la această neregulă. În cele din urmă, accesul în secţia de votare respectivă a fost permis, motivarea refuzului anterior fiind dată în termenii “oboselii persoanelor” ce trebuiau să se ocupe de gestiunea rezultatelor.

Roberta Anastase a dezminţit oficial informaţiile cu privire la implicarea sa în evenimente, în ciuda acuzelor PSD în acest sens. Ea a explicat că asistăm la o tentativă de dezinformare a USL, care încearcă a îşi impune prin orice metode superioritatea politică. Roberta Anastase a fost, de-a lungul ultimelor luni, una din ţintele favorite de atac ale USL, care o consideră responsabilă pentru numeroase acte de abuz politic, începând cu numărătoarea falsă a parlamentarilor prezenţi în faimoasa şedinţă din septembrie 2010.